Pelik betul Pan ni... PDF Cetak E-mail
  
Khamis, 26 Oktober 2017 16:38

 

Hangat:

Apabila Ahli Parlimen PAS Menegur YB PAN Pejuang Pesta Arak

 

1. Suasana Dewan menjelang tengah hari ini sehangat panas terik mentari di luar.

Ia bermula apabila YB PAN Sepang mempertikaikan hujjah YB PAS Temerloh,  berkenaan wujudnya trend menghina dan mencerca institusi agama.

Lalu, YB PAS Temerloh bangun memperbetulkan kenyataan YB Sepang yang menuduh YB PAS Temerloh berkata institusi agama tidak boleh ditegur dan dikritik langsung.

 

2. Sebenarnya, perbahasan RUU yang sedang berlangsung ialah mengenai RUU Kemudahan dan Perkhidmatan Jagaan Kesihatan Warga Emas Swasta, tetapi malangnya YB PAN Sepang melalut sehingga membangkit isu saman DOJ, menuduh ulamak membela kezaliman, memperli PAS sebagai parti suci. 

 

3. Seterusnya, YB PAS Pasir Puteh bertanya kepada YB PAN Sepang adakah kritikan ini terhad kepada institusi agama Islam dan orang yang mahu berpegang kepada ajaran Islam sahaja.? Beliau juga menyebut Islam tidak membenarkan kita menghina agama orang lain, apatah lagi menghina agama kita sendiri.

 

4. YB PAN Shah Alam pula bangkit menyebut betapa pentingnya bersikap terbuka lalu mengambil contoh Beer Festival yang diharamkan baru-baru ini. Dia mempertikaikan mengapa orang Islam mahu menyekat hak orang bukan Islam berpesta Arak.?

YB PAN Sepang bersetuju dengan pandangan temannya YB PAN Shah Alam berkenaan Pesta Arak itu.

 

5. Sebelum Dewan berhenti rehat, YB PAS Kuala Nerus bangun meminta penjelasan YB PAN Sepang berkenaan tuduhan siapakah golongan agama yang kadang-kadang menganggap dirinya suci.?

YB PAS Kuala Nerus turut memetik fatwa Syeikhul Azhar yang membezakan hak minum arak dan hak berpesta arak oleh orang bukan Islam.

 

6. Jelas kelihatan ketika YB PAN galak membangkitkan isu hak bukan Islam untuk berpesta arak dan menyerang institusi agama,para YB DAP antara yang bersungguh menepuk meja tanda sokongan.

 

7. Adakah orang berpemikiran sebegini yang kita mahu mengharapkan untuk mentadbir negara.?

Semua hal ehwal urusan ummat Islam mahu diserahkan kepada orang bukan Islam untuk campur tangan atas nama keterbukaan, progresif, dan Islam ramah-tamah.

Semoga pasca PRU 14 nanti, kelibat mereka yang menjadi pendokong setia berwalakkan DAP tidak akan muncul lagi di Dewan Parlimen.

 

???

 

Pengunjung Sejak 2009

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday79
mod_vvisit_counterYesterday1160
mod_vvisit_counterThis week2621
mod_vvisit_counterLast week10530
mod_vvisit_counterThis month34617
mod_vvisit_counterLast month30964
mod_vvisit_counterAll2428669

Online (20 minutes ago): 9
Your IP: 54.196.31.117
,
Now is: 2018-07-24 01:46

Info PAS Chabau

IKLAN PAS CAWANGAN CHABAU
Korban Kelompok Pas Chabau 2016
GAMBAR HAIWAN KORBAN | RUKUN SEMBELIHAN
Mereka yang ingin menunaikan ibadat korban untuk tahun ini boleh menghubungi Tuan Hj Nordin di Talian 0126270843
korban kelompok tahun ini RM600 satu bahagian.

MADU LEBAH TUALANG ASLI

madu lebah asli

Dapatkan madu lebah tualang asli pada harga yang sangat istimewa. Hubungi 0104373706 untuk dapatkan maklumat lanjut.

video hari iniGet the Flash Player to see this player.

PAS CHABAU MAJU !

Maklumat PAS Cawangan Chabau

1. Pusat Asuhan Tunas Islam (Pasti Assyakirin Chabau) ingin membina bangunan tambahan untuk murid-murid 4 tahun untuk sesi 2015. Oleh yang demikian anda yang ingin menyumbang boleh memberi sumbangan melalui guru pasti,setiausaha atau pengerusi Pasti Tuan Haji Shamsudin. Semoga sumbangan anda diberkati Allah.

2. Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI Assyakirin Chabau) kini membuka pendaftaran sesi pembelajan 2014 kepada orang ramai untuk anak-anak yang berumur 4,5 dan 6 tahun . Pendaftaran boleh dibuat melalui guru Pasti Puan Rajeah atau setiausaha Pasti. Sila daftar awal kerana tempat adalah terhad.

3. Anda yang dahagakan ilmu agama boleh bersama-sama kami di Pusat tarbiah PAS Caw. Chabau di Sempang Bekoh pada hari-hari kulaih yang ditetapkan. Antara ilmu-ilmu yang  boleh dipelajari iaitu ilmu hadith/AlQuran,Tauhid,fekah,serta tasauf. Jadilah masyarakat yang berpengetahuan dan beramal kerana Allah

 

Dapatkan Maklumat Di Sini 2

LAMAN PILIHAN PASCHABAU.NET

teamdsyifajasin.blogspot.com

PEMIMPIN KAMI

SILA SEMAK DAFTAR PEMILIH ANDA DI SINI

http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/


Copyright © 2018 . Hakcipta Terpelihara.
Joomla! ia adalah Perisian Percuma di bawah GNU/GPL License.