Lim Kit Siang : Ahli politik yang expiry yang tak boleh pakai PDF Cetak E-mail
  
Isnin, 03 Julai 2017 11:48Assalamualaikum,,, Memory recalled, pada tahun 2004 ketika pakatan BA menuju kehancuran, TGHH ada berkata bahawa LKS dan Karpal Singh adalah 2 orang ahli politik yang expiry tetapi kemudiannya tanpa disedari, TGHH dan PAS dikianati oleh Umno menerusi penipuan besar besaran kepada PRU 11(kalau tak silap) dan akhirnya TGHH dan PAS menerima pukulan yang teruk tetapi DAP hampir terlepas kerana tumpuan penipuan Umno ialah di kawasan PAS.LKS dan Karpal Singh yang expiry menang bergaya dalam PRU tersebut kerana kawasan mereka adalah kawasan selamat DAP dan tidak diganggu oleh Umno.Akibatnya TGHH yang terpaksa menelan apa yang beliau katakan tetapi sesudah lebih 10 tahun, baru nampak apa yang dimaksudkan TGHH itu.

LKS dan Karpal Singh tertangguh sebentar dari jadi ahli politik yang expiry apabila terbentuknya PR dengan DSAI dikatakan menjadi faktor penyatu kepada kedua dua parti.Tetapi sebenarnya adalah kerana DAP berlembut dengan dasar Islam PAS di mana itulah yang menjadi asas yang kuat kepada tahaluf siyasi yang diguna pakai oleh PAS untuk bergabung dalam PR.

LKS dan Karpal Sigh mulanya lembut dengan dasar Islam PAS, tidak lagi menentang secara keras sehinggalah Kajang Move yang dimulakan sekali lagi oleh DSAI.Di sinilah turning point berlakukan semula apa yang sepatutnya telah lama berlaku, perpecahan antara DAP dan PAS kerana sebab yang meruntuhkan BA dulu, ia itu penentangan kepada dasar Islam PAS terutama oleh 2 orang otai DAP LKS dan Karpal Singh tetapi sekarang tinggal seorang lagi kerana Karpal Singh tak sempat melihat mayatnya dilangkah untuk melaksanakan hukum Islam.

LKS pada ketika inilah mula menunjukkan sikap expirynya apabila ke sana  ke mari untuk mengajar orang Islam bahawa hukum Islam yang PAS nak buat di Kelantan tidak adil dan tidak boleh dibiarkan.Malangnya ada pulak mangkok dalam Ugama Islam kita yang percaya dengan expiry man ini.

Umno yang menangguhkan kedudukan expiry LKS dan Umno jugalah menyerlahkan kedudukan expiry ini apabila mula memberi PAS ruang untuk RUU 355 dan dari titik inilah kita mula melihat satu demi satu ciri ciri expiry LKS  mula menonjol.

Sehingga kepada yang terbaru, LKS muncul pula dengan ciri expiry terbarunya dengan menabalkan Husam sebagai MB Kelantan apabila PH menang nanti.Katanya jamuan hari raya tahun depan dia akan hadir bersama MB baru Kelantan, Husam.

Kemudian galaklah pula macai PAN dengan menyebut kerusi yang PAS kalah itu akan dimenangi PAN mungkin dengan jaminan LKS. Semacamnya rakyat Kelantan sekarang ini mengalih arah kepimpinan mereka kepada LKS setelah ditinggalkan oleh ATGNA.

LKS mempamerkan ciri ciri expirynya sekarang walaupun TGHH mengatakan lebih 10 tahun dulu.Expirynya LKS boleh dinilai dengan mudah apabila dia dengan celupar dan sombong mengumumkan nama Husam sebagai MB Kelantan kerana dalam keadaan normal dan waras mana mungkin seorang ahli politik otai seperti LKS boleh bercakap celupar begitu tanpa sedikitpun menyedari bahawa Kelantan bukan negri yang dibawah pengaruhnya, samalah juga kalau TGHH pergi ke Penang dan mengumumkan mana mana orang selain dari DAP menjadi KM sedangkan semua tahu kekuatan PAS bagaimana di Penang.

Bermakna LKS tidak bercakap bersandarkan fakta semasa dan tidak juga menghormati kedudukan PAN sebagai parti gabungan mereka.LKS bercakap seperti PAN itu budak suruhannya saja sebab itu dia boleh menamakan Husam tanpa perlu risau kedudukan Wan Rahim sebab semuanya itu budak suruhannya saja.

Inilah ciri ciri expiry LKS yang mungkin akan terserlah lagi, TGHH sudah melihatnya lebih 10 tahun yang lampau.

 

Pengunjung Sejak 2009

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday205
mod_vvisit_counterYesterday798
mod_vvisit_counterThis week1926
mod_vvisit_counterLast week6961
mod_vvisit_counterThis month18723
mod_vvisit_counterLast month47089
mod_vvisit_counterAll2383335

Online (20 minutes ago): 20
Your IP: 54.224.91.246
,
Now is: 2018-06-19 05:11

Info PAS Chabau

IKLAN PAS CAWANGAN CHABAU
Korban Kelompok Pas Chabau 2016
GAMBAR HAIWAN KORBAN | RUKUN SEMBELIHAN
Mereka yang ingin menunaikan ibadat korban untuk tahun ini boleh menghubungi Tuan Hj Nordin di Talian 0126270843
korban kelompok tahun ini RM600 satu bahagian.

MADU LEBAH TUALANG ASLI

madu lebah asli

Dapatkan madu lebah tualang asli pada harga yang sangat istimewa. Hubungi 0104373706 untuk dapatkan maklumat lanjut.

video hari iniGet the Flash Player to see this player.

PAS CHABAU MAJU !

Maklumat PAS Cawangan Chabau

1. Pusat Asuhan Tunas Islam (Pasti Assyakirin Chabau) ingin membina bangunan tambahan untuk murid-murid 4 tahun untuk sesi 2015. Oleh yang demikian anda yang ingin menyumbang boleh memberi sumbangan melalui guru pasti,setiausaha atau pengerusi Pasti Tuan Haji Shamsudin. Semoga sumbangan anda diberkati Allah.

2. Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI Assyakirin Chabau) kini membuka pendaftaran sesi pembelajan 2014 kepada orang ramai untuk anak-anak yang berumur 4,5 dan 6 tahun . Pendaftaran boleh dibuat melalui guru Pasti Puan Rajeah atau setiausaha Pasti. Sila daftar awal kerana tempat adalah terhad.

3. Anda yang dahagakan ilmu agama boleh bersama-sama kami di Pusat tarbiah PAS Caw. Chabau di Sempang Bekoh pada hari-hari kulaih yang ditetapkan. Antara ilmu-ilmu yang  boleh dipelajari iaitu ilmu hadith/AlQuran,Tauhid,fekah,serta tasauf. Jadilah masyarakat yang berpengetahuan dan beramal kerana Allah

 

Dapatkan Maklumat Di Sini 2

LAMAN PILIHAN PASCHABAU.NET

teamdsyifajasin.blogspot.com

PEMIMPIN KAMI

SILA SEMAK DAFTAR PEMILIH ANDA DI SINI

http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/


Copyright © 2018 . Hakcipta Terpelihara.
Joomla! ia adalah Perisian Percuma di bawah GNU/GPL License.