IJTIMA' TARBAWI 5.0 - Manifestasi Kegemilangan Pemuda PAS PDF Cetak E-mail
  
Selasa, 18 Oktober 2016 12:46Bertempat di Balai Islam Pernu, Telok Mas, berkumpul anak-anak muda yang istiqamah menjulang panji-panji perjuangan Islam. Dari seluruh negara mereka datang demi memperbaharui tekad dan menyatukan fikrah.

Program besar Ijtima’ Tarbawi 5.0 berjaya menghimpunkan puluhan ribu pendokong gerakan Islam PAS bermula dari 14—16 Oktober 2016.

Mereka dibekalkan dengan ilmu, motivasi dan amanat daripada para pemimpin melalui kuliah Subuh, kuliah Dhuha, Pidato Sokong Pinda Akta 355 dan Solat Hajat dan Munajat Perdana. Kuliah oleh Presiden PAS, Tuan Guru Haji Hadi diisi dengan tafsir Surah al-Kahfi yang menceritakan kehebatan akidah dan perjuangan pemuda.

Para pemuda inilah yang diharapkan menjadi penyambung perjuangan pemimpin terdahulu. Mereka adalah sebahagian daripada mata rantai perjuangan yang panjang. Dengan kefahaman yang jelas tentang prinsip dan objektif perjuangan Islam, di samping tekad yang tak pernah padam, in sha Allah janji-janji Allah untuk memenangkan Islam akan terbukti suatu hari nanti.

Asasnya ialah benar pada tindakan, ikhlas pada niat. Para pemuda hendaklah menjadikan diri mereka amilin pada perjuangan ini. Kesatuan hendaklah diperkukuhkan. Maka kembalilah para pemuda ke kampung halaman masing-masing untuk menzahirkan semangat dan tekad.

Di akhir program, pemuda Terengganu telah dinobatkan sebagai Peserta Teramai Ijtima’ Tarbawi 5.0. Sudah kena masanya harapan rakyat Terengganu dalam ?PAS Ganti UMNO (PGU) ?- Menuju Wisma Darul Iman. Syabas.

 

Pengunjung Sejak 2009

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday80
mod_vvisit_counterYesterday1160
mod_vvisit_counterThis week2622
mod_vvisit_counterLast week10530
mod_vvisit_counterThis month34618
mod_vvisit_counterLast month30964
mod_vvisit_counterAll2428670

Online (20 minutes ago): 8
Your IP: 54.196.31.117
,
Now is: 2018-07-24 01:50

Info PAS Chabau

IKLAN PAS CAWANGAN CHABAU
Korban Kelompok Pas Chabau 2016
GAMBAR HAIWAN KORBAN | RUKUN SEMBELIHAN
Mereka yang ingin menunaikan ibadat korban untuk tahun ini boleh menghubungi Tuan Hj Nordin di Talian 0126270843
korban kelompok tahun ini RM600 satu bahagian.

MADU LEBAH TUALANG ASLI

madu lebah asli

Dapatkan madu lebah tualang asli pada harga yang sangat istimewa. Hubungi 0104373706 untuk dapatkan maklumat lanjut.

video hari iniGet the Flash Player to see this player.

PAS CHABAU MAJU !

Maklumat PAS Cawangan Chabau

1. Pusat Asuhan Tunas Islam (Pasti Assyakirin Chabau) ingin membina bangunan tambahan untuk murid-murid 4 tahun untuk sesi 2015. Oleh yang demikian anda yang ingin menyumbang boleh memberi sumbangan melalui guru pasti,setiausaha atau pengerusi Pasti Tuan Haji Shamsudin. Semoga sumbangan anda diberkati Allah.

2. Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI Assyakirin Chabau) kini membuka pendaftaran sesi pembelajan 2014 kepada orang ramai untuk anak-anak yang berumur 4,5 dan 6 tahun . Pendaftaran boleh dibuat melalui guru Pasti Puan Rajeah atau setiausaha Pasti. Sila daftar awal kerana tempat adalah terhad.

3. Anda yang dahagakan ilmu agama boleh bersama-sama kami di Pusat tarbiah PAS Caw. Chabau di Sempang Bekoh pada hari-hari kulaih yang ditetapkan. Antara ilmu-ilmu yang  boleh dipelajari iaitu ilmu hadith/AlQuran,Tauhid,fekah,serta tasauf. Jadilah masyarakat yang berpengetahuan dan beramal kerana Allah

 

Dapatkan Maklumat Di Sini 2

LAMAN PILIHAN PASCHABAU.NET

teamdsyifajasin.blogspot.com

PEMIMPIN KAMI

SILA SEMAK DAFTAR PEMILIH ANDA DI SINI

http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/


Copyright © 2018 . Hakcipta Terpelihara.
Joomla! ia adalah Perisian Percuma di bawah GNU/GPL License.