PAN BERPOTENSI UNTUK BUNGKUS !! PDF Cetak E-mail
  
Rabu, 29 Jun 2016 11:31

Pengarah Eksekutif Ilham Centre, Hisomuddin Bakar juga berkata parti PAN ada potensi, sekiranya? disokong oleh rakan-rakan dalam Pakatan Harapan dalam forum dengan PSM mengenai masa depan Pembangkang untuk PRU-14 di mana dalam forum berkenaan parti PAN menjadi serangan hebat daripada ahli Jawatankuasa Kerja Pusat PSM, S Arutchelvan.

Hisomuddin memetik kempen parti yang baru ditubuhkan itu di kedua-dua PRK, yang menerima banyak bantuan dari DAP di Sungai Besar dan Kuala Kangsar.

Kempen tersebut, katanya, masih ada kelemahannya, tetapi lebih lebih baik daripada apa yang berlaku semasa pilihan raya negeri Sarawak, di mana setiap parti pembangkang seolah-olah berkempen secara bersendirian.

Saya setuju dengan Hisomuddin, memang ada dua situasi di Sarawak dan Di 2 PRK kerana di Sarawak DAP bertanding di situ dan jentara pilihanraya DAP terpaksa bekerja dibanyak tempat maka tak mungkin DAP akan bantu PAN.

Manakala di Kuala Kangsar dan Sungai Besar, DAP tak bertanding jadi tak hairanlah DAP bekerja dan semua jenteranya akan berkumpul sepnuhnya hampir 100% membantu parti PAN.

Cuba bayangkan kalau PRU-14 nanti adakah DAP akan berikan bantuan sepenuhnya atau akan jadi seperti di Sarawak, masing-masing dengan kerja masing.

Semasa itu adalah parti PAN mampu untuk menjadi seperti di Kuala Kangsar dan Sungai Besar?

Itu tak termasuk lagi jentera parti PAN yang ada di Kuala Kangsar dan Sungai Besar datang daripada seluruh Malaysia. Tapi jika PRU-14 nanti masing-masing ada kawasan masing-masing. Takkan Mat Sabu nak pergi ke Kuala Kangsar melainkan sekali lagi Mat Sabu tak layak bertanding seperti di Kuala Selangor.

Begitu juga dengan Salahuddin Ayub takkan dia nak tinggalkan Johor.

Habis siapa lagi yang tinggal?

Adakah PAN mampu mempunyai pekerja parti untuk PRU-14 nanti. Cukup ke bilangan PARCAnya, Cukup ke polling agent dan counting Agentnya??

Saya rasa masa itu puak-puak PAN akan kenal langit tinggi dan rendah. Masa itu Khalid Samad tak lagi berani nak jumpa microfon.

Seperti kata Hisomuddin PAN akan berjaya jika ada bantuan. Jika Boss besarnya DAP pun sibuk dengan hal diri sendiri, maka PAN akan terbungkus..

 

Pengunjung Sejak 2009

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday79
mod_vvisit_counterYesterday1160
mod_vvisit_counterThis week2621
mod_vvisit_counterLast week10530
mod_vvisit_counterThis month34617
mod_vvisit_counterLast month30964
mod_vvisit_counterAll2428669

Online (20 minutes ago): 7
Your IP: 54.196.31.117
,
Now is: 2018-07-24 01:49

Info PAS Chabau

IKLAN PAS CAWANGAN CHABAU
Korban Kelompok Pas Chabau 2016
GAMBAR HAIWAN KORBAN | RUKUN SEMBELIHAN
Mereka yang ingin menunaikan ibadat korban untuk tahun ini boleh menghubungi Tuan Hj Nordin di Talian 0126270843
korban kelompok tahun ini RM600 satu bahagian.

MADU LEBAH TUALANG ASLI

madu lebah asli

Dapatkan madu lebah tualang asli pada harga yang sangat istimewa. Hubungi 0104373706 untuk dapatkan maklumat lanjut.

video hari iniGet the Flash Player to see this player.

PAS CHABAU MAJU !

Maklumat PAS Cawangan Chabau

1. Pusat Asuhan Tunas Islam (Pasti Assyakirin Chabau) ingin membina bangunan tambahan untuk murid-murid 4 tahun untuk sesi 2015. Oleh yang demikian anda yang ingin menyumbang boleh memberi sumbangan melalui guru pasti,setiausaha atau pengerusi Pasti Tuan Haji Shamsudin. Semoga sumbangan anda diberkati Allah.

2. Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI Assyakirin Chabau) kini membuka pendaftaran sesi pembelajan 2014 kepada orang ramai untuk anak-anak yang berumur 4,5 dan 6 tahun . Pendaftaran boleh dibuat melalui guru Pasti Puan Rajeah atau setiausaha Pasti. Sila daftar awal kerana tempat adalah terhad.

3. Anda yang dahagakan ilmu agama boleh bersama-sama kami di Pusat tarbiah PAS Caw. Chabau di Sempang Bekoh pada hari-hari kulaih yang ditetapkan. Antara ilmu-ilmu yang  boleh dipelajari iaitu ilmu hadith/AlQuran,Tauhid,fekah,serta tasauf. Jadilah masyarakat yang berpengetahuan dan beramal kerana Allah

 

Dapatkan Maklumat Di Sini 2

LAMAN PILIHAN PASCHABAU.NET

teamdsyifajasin.blogspot.com

PEMIMPIN KAMI

SILA SEMAK DAFTAR PEMILIH ANDA DI SINI

http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/


Copyright © 2018 . Hakcipta Terpelihara.
Joomla! ia adalah Perisian Percuma di bawah GNU/GPL License.