Masih Ingat Serangan The Malaysian Insider Kepada TSKI dan Presiden PAS? PDF Cetak E-mail
  
Selasa, 21 Jun 2016 12:04

Semalam bekas ketua pegawai eksekutif dan editor Jahabar Sadiq dan bekas editor Bahasa Melayu Amin Shah Iskandar mengaku?artikel dalam The Malaysia Insider (TMI) berdasarkan khabar angin, dan membuat akujanji tidak akan mengulangi tuduhan itu lagi.

Cara mereka bergerak ialah "Lepas FITNAH, kamu aibkan dia.. Kamu hina dia.. Kamu caci maki dia.. Kamu jaja FITNAH merata burukkan dia... dan geng Kamu PECAT dia.. geng Kamu ROMPAK jawatan dia.."

TMI ini dulunya ada Dr Zulkefly Ahmad (sekarang ini bahagian strategik parti PAN), Zul Sulong (yang banyak membocorkan maklumat dalam PAS) dan penulis-penulis yang bekerja untuk memburuk kepimpinan Islam dalam PAS selain daripada dua orang yang disebutkan.

Perna di dedahkan oleh AbuYa dan disiarkan dalam laman TranungKite (TKO) mengenai perancangan jahat mereka.

AbuYa menulis pada laman TKO, 11 September 2014 mengenai perancangan Jahat kumpulan dalam PAS (yang dipercayai didalangi oleh 2 kumpulan termasuk dari IKRAM/IRC) untuk menubuhkan parti baru.

AbuYa mendedahkan bahawa perancangan ini dibawa melalui gerakan NGO yang baru ditubuhkan iaitu PASMA.

Dalam tulisan berkenaan AbuYa menyebut bahawa PASMA terdiri daripada 3 strategi penjawatannya termasuk satu jawatankuasa 'hidden' bagi menubuhkan parti baru jika kumpulan IKRAM/IRC tewas dalam Muktamar PAS.

Pada artikel 30 September 2014 pula, AbuYa membuat pendedahan bahawa memang wujud satu gerakan secara halus untuk melemahkan pengaruh Presiden PAS.

Mereka menggunakan Facebooker, blogger dan akhbar pro-pembangkang seperti TMI dan Malaysiakini untuk membuat persepsi buruk kepada pimpinan yang tidak direstui dalam PAS.

Dalam TMI adanya Dr Zul dengan Zul Solong dan beberapa orang lagi kunco mereka mereka telah menyiarkan banyak kali berita yang tidak benar mengenai kepimpinan PAS.

Rancangan mereka melalui beberapa peringkat dan ini telah didedahkan oleh AbuYa dalam artikelnya. UG atau Nak bergabung dengan UMNO adalah satu daripada perancangan jahat kumpulan ini bagi memberikan tekanan kepada Presiden PAS dan pimpinan PAS yang tidak disukai.

Lihat pendedahan AbuYa,

Seperti ramai orang berkata "ALAH tidak dua dan tiga", maka perancangan jahat mereka terdedah satu persatu akhirnya kebenaran terserlah. Mereka yang mengkhinati perjuangan Islam satu persatu tumbang jatuh walaupun pada asasnya kita melihat mereka hebat dan lama berjuang. Itu semua kerja Allah yang pasti kita jangan sekali-kali lari daripada prinsip dan asas perjuangan ini.

Kita kena beringat kerana Allah telah memberikan peringatan yang sangat jelas "doa mereka yang teraniya" tidak ada hijab antara mereka dengan Allah taala walaupun mereka orang kafir.

Kita telah nampak, apa terjadi kepada TMI dan apa terjadi kepada penulis-penulis upahan dalam TMI termasuk perancangnya sekali. Didunia ini mereka telah dihina. Diakhir kita tak tahu kerana itu urusan mereka dengan Allah. Mungkin Allah memaafkan mereka jika mereka bertaubat.

Apa yang penting kita kena ISTIQAMAH dalam GERAKAN ISLAM sehingga ke akhir hayat.

Lihat bertapa hebatnya Tan Sri Khalid Ibrahim dalam isu ini, dia boleh maafkan mereka yang pernah menjatuhkannya, MEROMPAK jawatannya.

"Meskipun saya melihat perbuatan defendan-defendan menerbitkan artikel berunsur fitnah adalah bagi melaksanakan satu misi jahat yang akhirnya berjaya, saya memilih untuk tidak memanjangkan persengketaan ini.


TSKI tahu perancangan ini didalangi oleh seseorang tetapi dia memilih untuk memaafkan kerana memaafkan adalah sebaik-baik pilihan.


Haji Hassan Omar
 

Pengunjung Sejak 2009

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday302
mod_vvisit_counterYesterday917
mod_vvisit_counterThis week2940
mod_vvisit_counterLast week6961
mod_vvisit_counterThis month19737
mod_vvisit_counterLast month47089
mod_vvisit_counterAll2384349

Online (20 minutes ago): 24
Your IP: 54.198.86.28
,
Now is: 2018-06-20 07:40

Info PAS Chabau

IKLAN PAS CAWANGAN CHABAU
Korban Kelompok Pas Chabau 2016
GAMBAR HAIWAN KORBAN | RUKUN SEMBELIHAN
Mereka yang ingin menunaikan ibadat korban untuk tahun ini boleh menghubungi Tuan Hj Nordin di Talian 0126270843
korban kelompok tahun ini RM600 satu bahagian.

MADU LEBAH TUALANG ASLI

madu lebah asli

Dapatkan madu lebah tualang asli pada harga yang sangat istimewa. Hubungi 0104373706 untuk dapatkan maklumat lanjut.

video hari iniGet the Flash Player to see this player.

PAS CHABAU MAJU !

Maklumat PAS Cawangan Chabau

1. Pusat Asuhan Tunas Islam (Pasti Assyakirin Chabau) ingin membina bangunan tambahan untuk murid-murid 4 tahun untuk sesi 2015. Oleh yang demikian anda yang ingin menyumbang boleh memberi sumbangan melalui guru pasti,setiausaha atau pengerusi Pasti Tuan Haji Shamsudin. Semoga sumbangan anda diberkati Allah.

2. Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI Assyakirin Chabau) kini membuka pendaftaran sesi pembelajan 2014 kepada orang ramai untuk anak-anak yang berumur 4,5 dan 6 tahun . Pendaftaran boleh dibuat melalui guru Pasti Puan Rajeah atau setiausaha Pasti. Sila daftar awal kerana tempat adalah terhad.

3. Anda yang dahagakan ilmu agama boleh bersama-sama kami di Pusat tarbiah PAS Caw. Chabau di Sempang Bekoh pada hari-hari kulaih yang ditetapkan. Antara ilmu-ilmu yang  boleh dipelajari iaitu ilmu hadith/AlQuran,Tauhid,fekah,serta tasauf. Jadilah masyarakat yang berpengetahuan dan beramal kerana Allah

 

Dapatkan Maklumat Di Sini 2

LAMAN PILIHAN PASCHABAU.NET

teamdsyifajasin.blogspot.com

PEMIMPIN KAMI

SILA SEMAK DAFTAR PEMILIH ANDA DI SINI

http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/


Copyright © 2018 . Hakcipta Terpelihara.
Joomla! ia adalah Perisian Percuma di bawah GNU/GPL License.