Ini Bukti Politik Kuda, Dedak & Tidak Matang.. PDF Cetak E-mail
  
Khamis, 16 Jun 2016 09:14Politik Kuda

Yang masuk bertanding seorang jer. Yang pengundi nak dengar ucapan calon. Yang pengundi nak tahu apa manifesto atau perancangan calon. Tapi yang jadi heran bila berderet orang lain sibuk nak bercakap jugak. Inilah yang kita dapat lihat dalam semua sesi ceramah kempen pembangkang terutama kempen calon PAN.

Sepatutnya pemimpin PAN sendiri yang memberi ceramah kempen untuk calon partinya sendiri tapi ini tidak berlaku. Banyak ceramah calon PAN akan didominasi oleh pemimpin DAP yang akan hadir memberi ucapan dalam ceramah. Apa sudah tiada lagi pemimpin dalam PAN yang boleh berucap atau berkempen. Apa sudah tiada lagi pemimpin PAN yang boleh bercakap bagi mewakili calon dari parti sendiri hingga terpaksa menyerahkan mikrofon kepad pemimpin DAP untuk berucap.

"Sudah terang lagi bersuluh", sudah jelas dan terang permainan DAP memperkudakan PAn sebagai?"kuda tunggangan politik"?mereka.
Politk Dedak

Orang PAS kata PAN makan dedak DAP, kemudian dibalas oleh PAN dengan dakwaan yang sama PAS makan dedak UMNO.Beza kedua dakwaan ini ialah amat jelas, PAS yang dibenci kerana berbaik dengan Umno sebenarnya berbaik dengan sesama Islam berbeza PAN yang kamcem dengan DAP yang kafir anti Islam.

Adakah berbaik dengan sesama Islam itu boleh dikatakan makan dedak? atau berbaik dengan kafir anti Islam sebenarnya yang makan dedak? Siapa sebenarnya yang tabur dedak, DAP atau Umno?

Kalaupun Umno tabur dedak kepada PAS, taburan itu tidak akan bermakna sebab akhirnya yang bersatu itu nanti adalah semasa Islam.Amat penting dengan penyatuan Islam ini yang tidak dapat dielakan melibatkan 2 parti Islam terbesar dan kemuncak kepada penyatuan ini ialah terbubarnya salah satu parti tersebut untuk membentuk sebuah parti Islam yang kuat dan kukuh.

Jadi apa maknanya Umno nak tabur dedak kepada PAS padahal semua tahu pendirian PAS cuma satu dan tidak akan berubah sejak dulu, kini dan selamanya. Apa pendirian PAS? seperti termaktub dalam perlembagaan parti yakni melatakkan Quran, Hadis dan ijmak ulamak diatas segala galanya.

Sehingga semua ahli Umno menerima dan mengakui pendirian PAS ini maka penyatuan umat Islam akan terhalang tetapi yang semakin nampak ialah umno semakin menerima pendirian PAS ini dan sebab itu jugalah TGHH berkata PAS memang mahu berbaik dengan Umno, berbaik dalam erti mahu meneruskan dakwah agar satu hari Umno akan menyedari keperluan sabagai orang Islam untuk menerima pendirian PAS kerana di sana terletak syarat utama untuk bersatu yakni "tali ALLAH".

PAS sudah menyatakan pendiriannya dengan jelas dan tidak akan terdedak dengan dedak Umno, samaada Umno tabur dedak atau tidak.Sikap PAS terhadap Umno amat jelas dan tak perlu dimanupulasikan oleh sesiapapun untuk menunjukkan kebodohan PAS kerana apa yang PAS buat adalah ikthiar untuk mengikuti serapat rapatnya dengan seruan alQuran.


Tapi apa yang DAP buat untuk begitu disokong kuat oleh PAN? PAN juga parti Islam tetapi boleh diam membisu bila kawan baiknya DAP menghina Islam dalam semua keadaan malah untuk kes pindaaan akta 355, pengarah stretegi mereka Khalid Samad boleh berkata tidak semestinya apa yang dibuat PAS mesti disokong kerana terdapat banyak cara untuk melaksanakan perintah Tuhan.

Lembik betul mulut Khalid, sebab apa? bukankan kerana sudah banyak makan dedak dari DAP. Apa matlamat PAN berbaik dengan DAP, apakah sama dengan matlamat PAS berbaik dengan Umno yang sangat ditentang dan dihina oleh mereka? Berbaik sesama Islam ditentang dan dihina tetapi tubuh badan PAN yang berbaik dengan kafir anti Islam tu apa hal kalau tak makan dedak?

Politik Tidak Matang.

Kenapa pilih politik tidak matang. B ertanding secara sihat kenapa perlu khianat bendera lawan. Tidak yakin dengan keupayaan sendiri ke?

 

Pengunjung Sejak 2009

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday302
mod_vvisit_counterYesterday917
mod_vvisit_counterThis week2940
mod_vvisit_counterLast week6961
mod_vvisit_counterThis month19737
mod_vvisit_counterLast month47089
mod_vvisit_counterAll2384349

Online (20 minutes ago): 22
Your IP: 54.198.86.28
,
Now is: 2018-06-20 07:40

Info PAS Chabau

IKLAN PAS CAWANGAN CHABAU
Korban Kelompok Pas Chabau 2016
GAMBAR HAIWAN KORBAN | RUKUN SEMBELIHAN
Mereka yang ingin menunaikan ibadat korban untuk tahun ini boleh menghubungi Tuan Hj Nordin di Talian 0126270843
korban kelompok tahun ini RM600 satu bahagian.

MADU LEBAH TUALANG ASLI

madu lebah asli

Dapatkan madu lebah tualang asli pada harga yang sangat istimewa. Hubungi 0104373706 untuk dapatkan maklumat lanjut.

video hari iniGet the Flash Player to see this player.

PAS CHABAU MAJU !

Maklumat PAS Cawangan Chabau

1. Pusat Asuhan Tunas Islam (Pasti Assyakirin Chabau) ingin membina bangunan tambahan untuk murid-murid 4 tahun untuk sesi 2015. Oleh yang demikian anda yang ingin menyumbang boleh memberi sumbangan melalui guru pasti,setiausaha atau pengerusi Pasti Tuan Haji Shamsudin. Semoga sumbangan anda diberkati Allah.

2. Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI Assyakirin Chabau) kini membuka pendaftaran sesi pembelajan 2014 kepada orang ramai untuk anak-anak yang berumur 4,5 dan 6 tahun . Pendaftaran boleh dibuat melalui guru Pasti Puan Rajeah atau setiausaha Pasti. Sila daftar awal kerana tempat adalah terhad.

3. Anda yang dahagakan ilmu agama boleh bersama-sama kami di Pusat tarbiah PAS Caw. Chabau di Sempang Bekoh pada hari-hari kulaih yang ditetapkan. Antara ilmu-ilmu yang  boleh dipelajari iaitu ilmu hadith/AlQuran,Tauhid,fekah,serta tasauf. Jadilah masyarakat yang berpengetahuan dan beramal kerana Allah

 

Dapatkan Maklumat Di Sini 2

LAMAN PILIHAN PASCHABAU.NET

teamdsyifajasin.blogspot.com

PEMIMPIN KAMI

SILA SEMAK DAFTAR PEMILIH ANDA DI SINI

http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/


Copyright © 2018 . Hakcipta Terpelihara.
Joomla! ia adalah Perisian Percuma di bawah GNU/GPL License.