Untuk Khalid Samad, in case dia lupa! PDF Cetak E-mail
  
Selasa, 14 Jun 2016 08:49

Assalamualaikum,,,,
Khalid Samad nak tunjuk hebat, lebih hebat dan lebih berilmu dari TGHH sehingga dia sanggup berkata TGHH bukan wakil Tuhan, TGHH hanya nak mengelirukan pengundi.Untuk ingatan Khlaid Samad saya ingin mengulangi pengajian asas penciptaan manusia yang sepatutnya sudah diketahui oleh Khlaid merujuk kepada tulisan tulisan hebatnya semasa dia berada dalam PAS.Saya ingin sebut semula secara rengkasnya di sini untuk Khalid kembali kepada pengajaran penciptaan manusia kepada asasnya in case Khalid terlupa.

Pertama saya ingin sebut tugas kepada terciptanya manusia ialah untuk tunduk beribadat kepada ALLAH.Perkara ini sudah cukup jelas dnyatakan dalam QUran dan keduanya tugas tugas manusia diberikan oleh ALLAH ialah untuk memakmurkan dunia mengikut apa yang ALLAH perintahkan dan tugas ini jelas dari ayat ALLAH menyatakan manusia dicipta untuk menjadi khalifah di atas muka bumi ALLAH. Tugas tugas khalifah termasuk memastikan semua perintah ALLAH dan Rasulnya terlaksana atau dengan kata lain manusia ditugaskan untuk menjadi wakil Tuhan di atas muka bumi ini.

Barangkali Khalid terlupa mengenai pengajaran ini. terlupa bahawa dia sendiri sebenarnya wakil Tuhan yang sudah menyimpang dari melaksanakan perintah ALLAH yang qatie. Khalid mungkin lupa bahawa dia seperti TGHH adalah wakil Tuhan.

Tetapi Khalid juga mungkin tidak lupa tetapi kerana kehendak pilihanraya partinya PAN, dia sedia berbohong dan buat buat lupa tentang wakil Tuhan ini.Dia sudah tidak boleh melihat akan ilmu yang dimiliki oleh TGHH kerana dia amat benci kepada PAS parti yang menjadi musuh nombor wahid partinya.Dia lupa bahawa TGHH hanya memberi peringatan kepada kemungkinan bala ALLAH yang bakal menimpa kalau pengundi salah pilih wakil yang akan melawan percubaan memartabatkan Islam.Peringatan ini datang dari panduan panduan yang digarap oleh TGHH dari alQuran dan Hadis serta kupasan para ulamak yang disesuaikan dengan situasi semasa dalam negara.Tapi Khalid samada sudah dibutakan mata hatinya atau sengaja membutakan mata hatinya mengenai fakta ini, sebaliknya menganggap TGHH hanya mahu megelirukan pengundi.

Pelik juga memikirkan otak si Khalid Samad yang sanggup membutakan matanya dengan tugas wakil Tuhan yang TGHH sedang komited melaksanakannya serta Khalid sendiri yang sudah mengkianati tugas wakil Tuhannya sebaliknya mengambil tugas wakil DAP yang melawan perintah Tuhan begitu lantang ketika menentang usaha mengembalikan perintah Tuhan kedalam kehidupan umat Islam.

In case Khalid lupa, diringkaskan sekali lagi tugas manusia di atas muka bumi ALLAH ini yakni tugas beribadat kepada ALLAH dan tugas khalifah yang ringkasnya tugas wakil Tuhan untuk memakmurkan bumi ALLAH ini malah ALLAH ada mencabar manusia yang enggan menerima perintah ALLAH supaya mencari bumi lain untuk hidup. Khalid mahu menyahut cabaran ALLAH itu ker?

"

 

Pengunjung Sejak 2009

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday301
mod_vvisit_counterYesterday917
mod_vvisit_counterThis week2939
mod_vvisit_counterLast week6961
mod_vvisit_counterThis month19736
mod_vvisit_counterLast month47089
mod_vvisit_counterAll2384348

Online (20 minutes ago): 26
Your IP: 54.198.86.28
,
Now is: 2018-06-20 07:36

Info PAS Chabau

IKLAN PAS CAWANGAN CHABAU
Korban Kelompok Pas Chabau 2016
GAMBAR HAIWAN KORBAN | RUKUN SEMBELIHAN
Mereka yang ingin menunaikan ibadat korban untuk tahun ini boleh menghubungi Tuan Hj Nordin di Talian 0126270843
korban kelompok tahun ini RM600 satu bahagian.

MADU LEBAH TUALANG ASLI

madu lebah asli

Dapatkan madu lebah tualang asli pada harga yang sangat istimewa. Hubungi 0104373706 untuk dapatkan maklumat lanjut.

video hari iniGet the Flash Player to see this player.

PAS CHABAU MAJU !

Maklumat PAS Cawangan Chabau

1. Pusat Asuhan Tunas Islam (Pasti Assyakirin Chabau) ingin membina bangunan tambahan untuk murid-murid 4 tahun untuk sesi 2015. Oleh yang demikian anda yang ingin menyumbang boleh memberi sumbangan melalui guru pasti,setiausaha atau pengerusi Pasti Tuan Haji Shamsudin. Semoga sumbangan anda diberkati Allah.

2. Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI Assyakirin Chabau) kini membuka pendaftaran sesi pembelajan 2014 kepada orang ramai untuk anak-anak yang berumur 4,5 dan 6 tahun . Pendaftaran boleh dibuat melalui guru Pasti Puan Rajeah atau setiausaha Pasti. Sila daftar awal kerana tempat adalah terhad.

3. Anda yang dahagakan ilmu agama boleh bersama-sama kami di Pusat tarbiah PAS Caw. Chabau di Sempang Bekoh pada hari-hari kulaih yang ditetapkan. Antara ilmu-ilmu yang  boleh dipelajari iaitu ilmu hadith/AlQuran,Tauhid,fekah,serta tasauf. Jadilah masyarakat yang berpengetahuan dan beramal kerana Allah

 

Dapatkan Maklumat Di Sini 2

LAMAN PILIHAN PASCHABAU.NET

teamdsyifajasin.blogspot.com

PEMIMPIN KAMI

SILA SEMAK DAFTAR PEMILIH ANDA DI SINI

http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/


Copyright © 2018 . Hakcipta Terpelihara.
Joomla! ia adalah Perisian Percuma di bawah GNU/GPL License.