Sedikit pun orang PAS tak tergiur dengan kamu PDF Cetak E-mail
  
Selasa, 14 Jun 2016 08:41
"Kepada saudara-saudaraku ahli-ahli Pas, adik-adikku yang dikasihi dan gigih bekerja, kamu boleh terus undi calon Pas tetapi tidak akan menang. Maaf saya berkata sedemikian.
Nak kekal dalam parti itu silakan tetapi tolong undi calon Amanah. Itu sahaja yang boleh cabar BN. Saya ulang sekali lagi, Pas bersendirian dia lebih kuat tetapi sukar untuk menang dalam pilihan raya. Yang bercakap ini bukan sembarangan orang tetapi bekas timbalan presiden,"

Demikianlah sedutan ceramah Presiden Pan, Mohammad Sabu di Kampung Sayong Lembah, Kuala Kangsar semalam.

Saya sebenarnya tidak berhasrat dan berselera untuk sentuh aktiviti dan politik Pan khasnya dalam PRK Sg Besar dan Kuala Kangsar ini. Bagi saya parti para pengkhianat ini tiada nilai dan wajar sangat dijauhi dan dinyahkan dari politk Malaysia.

Lantas apabila terbaca ucapan pemimpinnya di atas memang sahlah betapa mereka ini punya krisis identiti, mereka tiada hala tuju perjuangan dan mereka sekadar bernafsu untuk berkuasa dan merebut kedudukan.

Mat Sabu perlu sedar oleh kerana memiliki pemikiran sebeginilah maka beliau ditendang keluar oleh para perwakilan PAS. Para perwakilan PAS sedar bahawa pemimpin seumpama beliau tidak lagi layak dan punya kredibilit sebagai pemimpin gerakan Islam, kerana itu beliau ditumbangkan bersama-sama gerombolannya yang berkongsi mimpi yang sama.

Mana mungkin perjuangan PAS yang didasari Islam mahu disamakan dengan perjuangan parti-parti sekular yang lain.

Puluhan tahun dalam PAS rupanya tidak membentuk jiwa dan kekuatan dalaman Mat Sabu sebaliknya beliau liar dan ghairah dengan perjuangan politik sekular yang lain maka layaklah beliau menjaja hidup mengharapkan kasih orang lain di luar PAS.

Diulang-ulanginya sifir bahawa untuk menang mesti berpakat dengan orang lain walaupun orang itu menentang dan menghina dasar dan matlamat perjuangan kita, tak mengapa, peluk dan dakap juga mereka asalakan kita beroleh kuasa.

Sikap murahan sebegini mahu diumpan kepada orang-orang PAS. Buruk dan rendah akhlaknya.

Orang-orang PAS yang istiqamah dididik untuk berpegang dan terus bersama perjuangan ini walau apa yang menunggu di hadapan. Yang penting mereka ikhlas berusaha dan berjuang kerana yang mahu dikejar bukannya kuasa semata-mata tetapi syurga yang dijanjikan Allah swt.

Mat Sabu mungkin sudah tidak terpesona atau tergiur dengan itu semua kerana seleranya sudah berubah.

Ubah dan tukarlah perjuangan kamu sesuka nafsu kamu tetapi orang-orang PAS sekali-kali tidak akan bersama kamu. Nak undi parti pengkhianat yang mengkhianati perjuangan PAS dan mencuri lari kerusi-kerusi PAS jauh sekali.

Orang-orang PAS punya maruah dan harga diri dan ukuran maruah dan harga diri kami bukannya dipegang oleh kamu tetapi oleh agama yang kami junjung.

Presiden atau Timbalan Presiden, siapa sahaja jika curang dan mengkhianti perjuangan ini maka setaraflah kamu dengan musuh-musuh politik kami yang lain.
 

Pengunjung Sejak 2009

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday304
mod_vvisit_counterYesterday917
mod_vvisit_counterThis week2942
mod_vvisit_counterLast week6961
mod_vvisit_counterThis month19739
mod_vvisit_counterLast month47089
mod_vvisit_counterAll2384351

Online (20 minutes ago): 19
Your IP: 54.198.86.28
,
Now is: 2018-06-20 07:42

Info PAS Chabau

IKLAN PAS CAWANGAN CHABAU
Korban Kelompok Pas Chabau 2016
GAMBAR HAIWAN KORBAN | RUKUN SEMBELIHAN
Mereka yang ingin menunaikan ibadat korban untuk tahun ini boleh menghubungi Tuan Hj Nordin di Talian 0126270843
korban kelompok tahun ini RM600 satu bahagian.

MADU LEBAH TUALANG ASLI

madu lebah asli

Dapatkan madu lebah tualang asli pada harga yang sangat istimewa. Hubungi 0104373706 untuk dapatkan maklumat lanjut.

video hari iniGet the Flash Player to see this player.

PAS CHABAU MAJU !

Maklumat PAS Cawangan Chabau

1. Pusat Asuhan Tunas Islam (Pasti Assyakirin Chabau) ingin membina bangunan tambahan untuk murid-murid 4 tahun untuk sesi 2015. Oleh yang demikian anda yang ingin menyumbang boleh memberi sumbangan melalui guru pasti,setiausaha atau pengerusi Pasti Tuan Haji Shamsudin. Semoga sumbangan anda diberkati Allah.

2. Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI Assyakirin Chabau) kini membuka pendaftaran sesi pembelajan 2014 kepada orang ramai untuk anak-anak yang berumur 4,5 dan 6 tahun . Pendaftaran boleh dibuat melalui guru Pasti Puan Rajeah atau setiausaha Pasti. Sila daftar awal kerana tempat adalah terhad.

3. Anda yang dahagakan ilmu agama boleh bersama-sama kami di Pusat tarbiah PAS Caw. Chabau di Sempang Bekoh pada hari-hari kulaih yang ditetapkan. Antara ilmu-ilmu yang  boleh dipelajari iaitu ilmu hadith/AlQuran,Tauhid,fekah,serta tasauf. Jadilah masyarakat yang berpengetahuan dan beramal kerana Allah

 

Dapatkan Maklumat Di Sini 2

LAMAN PILIHAN PASCHABAU.NET

teamdsyifajasin.blogspot.com

PEMIMPIN KAMI

SILA SEMAK DAFTAR PEMILIH ANDA DI SINI

http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/


Copyright © 2018 . Hakcipta Terpelihara.
Joomla! ia adalah Perisian Percuma di bawah GNU/GPL License.