SELAMAT BERJUANG 11 PAHLAWAN PDF Cetak E-mail
  
Jumaat, 08 April 2016 22:06

?

Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai kemenangan)- Surah Ali Imran 200.

1) Bersempena semboyan PRN Sarawak, marilah kita sama-sama memberikan sokongan dan dokongan padu untuk menjayakan visi dan misi PAS menerusi pendekatan muwajahah silmiyyah dan budaya politik matang dan sejahtera (BPMS) dengan merealisasikan agenda tarbiyah, dakwah, dan siyasah dalam setiap sudut gerakerja pilihanraya.

2) Semua pendokong diharapkan dapat melibatkan diri dengan pelbagai usaha dengan sabar, saling menyabarkan, ribat, dan taqwa
untuk memenangkan Islam di bumi Kenyalang ini.

3) Justeru, setiap anggota semua peringkat marilah sama-sama meningkatkan lagi infaq tenaga dan wang untuk melancarkan lagi gerakerja PRN Sarawak. Pastikan sekurang-kurangnya sekali kita terlibat dengan gerakerja PRN Sarawak dengan menjejakkan kaki ke sana sepanjang tempoh PRN ini.

4) Pihak LTP DMPM menganjurkan semua ahli PAS khususnya muslimat agar puasa sunat terutama Isnin dan Khamis, istighfar 1000 sehari, bacaan al-Ikhlas 100X, solat hajat setiap malam dan melazimi tilawah al-Qur'an. Bagi semua muslimat yang berkeuzuran bolehlah membanyakkan lagi zikir dan bernazar sesuatu amal soleh untuk kemenangan PAS di DUN yang dipertandingkan.

5) Sentiasalah kita mendoakan kesihatan, keselamatan, dan kerahmatan daripada Allah SWT ke atas calon-calon kita terutama calon tunggal DMP Saudari Hamidah yang sanggup berkorban mewakili PAS di N29 Beting Maro.

6) Pejuang kebenaran PASTI menang lantaran kemaraannya membawa Islam di persada masyarakat yang perlukan bimbingan dan hidayah Allah SWT.

7) Kepada semua 11 pahlawan yang menjadi calon mewakili PAS dan team petugas yang setia, setiap langkah kerana Allah PASTI dinilai sebagai amal soleh. Siiru ala barakatilLah

Wassalam.

Dr Uswah Tahir, Pengerusi LTP DMPM

 

Pengunjung Sejak 2009

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday297
mod_vvisit_counterYesterday917
mod_vvisit_counterThis week2935
mod_vvisit_counterLast week6961
mod_vvisit_counterThis month19732
mod_vvisit_counterLast month47089
mod_vvisit_counterAll2384344

Online (20 minutes ago): 27
Your IP: 54.198.86.28
,
Now is: 2018-06-20 07:31

Info PAS Chabau

IKLAN PAS CAWANGAN CHABAU
Korban Kelompok Pas Chabau 2016
GAMBAR HAIWAN KORBAN | RUKUN SEMBELIHAN
Mereka yang ingin menunaikan ibadat korban untuk tahun ini boleh menghubungi Tuan Hj Nordin di Talian 0126270843
korban kelompok tahun ini RM600 satu bahagian.

MADU LEBAH TUALANG ASLI

madu lebah asli

Dapatkan madu lebah tualang asli pada harga yang sangat istimewa. Hubungi 0104373706 untuk dapatkan maklumat lanjut.

video hari iniGet the Flash Player to see this player.

PAS CHABAU MAJU !

Maklumat PAS Cawangan Chabau

1. Pusat Asuhan Tunas Islam (Pasti Assyakirin Chabau) ingin membina bangunan tambahan untuk murid-murid 4 tahun untuk sesi 2015. Oleh yang demikian anda yang ingin menyumbang boleh memberi sumbangan melalui guru pasti,setiausaha atau pengerusi Pasti Tuan Haji Shamsudin. Semoga sumbangan anda diberkati Allah.

2. Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI Assyakirin Chabau) kini membuka pendaftaran sesi pembelajan 2014 kepada orang ramai untuk anak-anak yang berumur 4,5 dan 6 tahun . Pendaftaran boleh dibuat melalui guru Pasti Puan Rajeah atau setiausaha Pasti. Sila daftar awal kerana tempat adalah terhad.

3. Anda yang dahagakan ilmu agama boleh bersama-sama kami di Pusat tarbiah PAS Caw. Chabau di Sempang Bekoh pada hari-hari kulaih yang ditetapkan. Antara ilmu-ilmu yang  boleh dipelajari iaitu ilmu hadith/AlQuran,Tauhid,fekah,serta tasauf. Jadilah masyarakat yang berpengetahuan dan beramal kerana Allah

 

Dapatkan Maklumat Di Sini 2

LAMAN PILIHAN PASCHABAU.NET

teamdsyifajasin.blogspot.com

PEMIMPIN KAMI

SILA SEMAK DAFTAR PEMILIH ANDA DI SINI

http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/


Copyright © 2018 . Hakcipta Terpelihara.
Joomla! ia adalah Perisian Percuma di bawah GNU/GPL License.