Mahfuz....husam PDF Cetak E-mail
  
Ahad, 03 April 2016 17:09


??Ia diibaratkan seperti orang yang kita nak bunuh tengah menggelupur nak mati, dan buat apa lagi kita nak potong leher dia. Biar dia mati sendiri. Itulah politik. Jangan bila dia buat sesuatu terus kita nak ambil hukuman,?? kata Tan Sri Anuar Musa ketika mengulas kedudukan bekas MB Terengganu Mat Said.Umno tidak perlu tergesa gesa mengambil tindakan kerana perumpamaan yang diberikan itu.Menarik sekali tentang perumpamaan ini ialah kalau diadukan dengan kedudukan Mahfuz Omar dan Husam Musa dalam PAS.Kenapa nak desak PAS mengambil tindakan terhadap mereka berdua sedangkan kedudukannya sama dengan Mat Said, menggelupar nak mati!

Anuar Musa seolah meniru PAS kerana PAS sudah lama mengamalkan pendekatan atau prinsip tidak tergesa gesa memecat Ahli yang melanggar arahan parti.Mungkin ada yang nak persoal kenapa Hassan Ali dipecat? Jawabnya ketika Hassa Ali dipecat, AJK pusat PAS dikuasai oleh geng Jebon yang tidak mahu ada orang yang menentang agenda mereka jadi kerana Hassan Ali mahu menentang secara terang terangan, mereka menggunakan kedudukan kekuatan mereka dalam AJK pusat untuk memecat sementara presiden yang ?mungkin sedar kebaikan Hassan Ali tidak berada dalam PAS tidak menggunakan kuasa vetonya berbeza dengan keputusan menolak pencalonan DSWA sebagai MB Selangor yang mana keputusan mesyuarat juga tidak memihak kepada TGHH sehingga beliau terpaksa menggunakan kuasa vetonya.

Sekaligus menjawab dakwaan PAS tidak tegas atau tidak ada keberanian atau tidak jantan dalam menangani Mahfuz dan Husam.Perumpamaan yang diberi oleh Anuar Musa sudah cukup menjawab kenapa.Husam yang semakin "usang" terperok di pinggiran serta menunggu masa untuk pergi dari PAS, Mahfuz pula semakin menggelupar kesakitan juga menunggu masa untuk pergi dari PAS tak perlu dibuat apa apa, sebaliknya hanya perlu disaksikan karenah buang tabiat mereka.

Serangan peluru kapur Husam di Kelantan, keghairahan Mahfuz mahu jadi hero dalam kes sarul serta kepetahan kata kata mereka berdua di kongress rakyat yang baru lalu merupakan karenah buang tabiat mereka berdua sama seperti kerenah Mat Said mengemukakan usul undi tak percaya kepada MB Terengganu baru baru ini.

Pendek kata kedudukan Husam.Mahfuz dan Mat Said hampir serupa tapi tak sama!

 

Pengunjung Sejak 2009

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday79
mod_vvisit_counterYesterday1160
mod_vvisit_counterThis week2621
mod_vvisit_counterLast week10530
mod_vvisit_counterThis month34617
mod_vvisit_counterLast month30964
mod_vvisit_counterAll2428669

Online (20 minutes ago): 15
Your IP: 54.196.31.117
,
Now is: 2018-07-24 01:41

Info PAS Chabau

IKLAN PAS CAWANGAN CHABAU
Korban Kelompok Pas Chabau 2016
GAMBAR HAIWAN KORBAN | RUKUN SEMBELIHAN
Mereka yang ingin menunaikan ibadat korban untuk tahun ini boleh menghubungi Tuan Hj Nordin di Talian 0126270843
korban kelompok tahun ini RM600 satu bahagian.

MADU LEBAH TUALANG ASLI

madu lebah asli

Dapatkan madu lebah tualang asli pada harga yang sangat istimewa. Hubungi 0104373706 untuk dapatkan maklumat lanjut.

video hari iniGet the Flash Player to see this player.

PAS CHABAU MAJU !

Maklumat PAS Cawangan Chabau

1. Pusat Asuhan Tunas Islam (Pasti Assyakirin Chabau) ingin membina bangunan tambahan untuk murid-murid 4 tahun untuk sesi 2015. Oleh yang demikian anda yang ingin menyumbang boleh memberi sumbangan melalui guru pasti,setiausaha atau pengerusi Pasti Tuan Haji Shamsudin. Semoga sumbangan anda diberkati Allah.

2. Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI Assyakirin Chabau) kini membuka pendaftaran sesi pembelajan 2014 kepada orang ramai untuk anak-anak yang berumur 4,5 dan 6 tahun . Pendaftaran boleh dibuat melalui guru Pasti Puan Rajeah atau setiausaha Pasti. Sila daftar awal kerana tempat adalah terhad.

3. Anda yang dahagakan ilmu agama boleh bersama-sama kami di Pusat tarbiah PAS Caw. Chabau di Sempang Bekoh pada hari-hari kulaih yang ditetapkan. Antara ilmu-ilmu yang  boleh dipelajari iaitu ilmu hadith/AlQuran,Tauhid,fekah,serta tasauf. Jadilah masyarakat yang berpengetahuan dan beramal kerana Allah

 

Dapatkan Maklumat Di Sini 2

LAMAN PILIHAN PASCHABAU.NET

teamdsyifajasin.blogspot.com

PEMIMPIN KAMI

SILA SEMAK DAFTAR PEMILIH ANDA DI SINI

http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/


Copyright © 2018 . Hakcipta Terpelihara.
Joomla! ia adalah Perisian Percuma di bawah GNU/GPL License.