MTD RIM DI PARLIMEN JASIN MAMPU DITAWAN OLEH PAKATAN RAKYAT. PDF Cetak E-mail
  
Ahad, 22 April 2012 07:56

 

Unit Peti Undi Sempang Bekoh merupa UPU yang terletak di di bawah DUN Rim,Parlimen Jasin.Jumlah pengundi mengikut kaum ialah Melayu 1056,Cina 631 dan India 106 dan jumlah keseluruhan pengundi ialah 1792 orang.

Pada PRU ke 12 BN menang di UPU ini di bawah 300 undi berbanding dengan pilihanaya sebelumnya. Berdasarkan senario atau mod politik semasa ,Pakatan Rakyat yang mana kerusi ini ditandingi oleh Parti Keadilan Rakyat berkemampuan memenangi upu ini sekiranya penerangan dapat sampai ke akar umbi.

Andainya 80% pengundi Cina,50% pengundi India dan 40% pengundi Melayu mengundi Pakatan Rakyat,maka PR akan memenangi UPU ini Insyallah.Perkara tersebut tidak mustahil sebab UPU Sempang Bekoh terdapat cawangan PAS yang aktif bergerak secara terang dan tersusun. Ditambah dengan isu-isu semasa samada isu tempatan mahupun isu nasional yang tidak mampu dijawab oleh UMNO/BN maka sudah tentu UMNO Chabau dan Sempang Bekoh berada dalam keadaan tertekan.

Isu yang melibatkan Wakil Rakyat DUN Rim sudah pasti mengegarkan rakyat khususnya di UPU Sempang Bekoh. Berita yang dimuatkan di dalam akhbar Sinar dan akhbar Cina tidak dijawab malah menyebabkan rakyat semakin menolak kepimpinan UMNO dan Barisan Nasional. Sebenarnya banyak lagi isu yang akan dibangkitkan dalam kempen pilihanraya akan datang dan insyallah akan memudahkan lagi Pakatan Rakyat memenangi UPU Sempang Bekoh seterusnya MTD Rim.

 

Terakhir dikemaskini ( Ahad, 22 April 2012 08:51 )
 

Jom Undi

Pada pendapat anda, siapakah yang menang di Kajang nanti?
 

Pengunjung Sejak 2009

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday338
mod_vvisit_counterYesterday721
mod_vvisit_counterThis week338
mod_vvisit_counterLast week6111
mod_vvisit_counterThis month22343
mod_vvisit_counterLast month27298
mod_vvisit_counterAll1658911

Online (20 minutes ago): 14
Your IP: 54.80.192.213
,
Now is: 2016-06-26 10:37

Info PAS Chabau

"Ya Allah, kami diserang, dihimpit dari segenap penjuru dalam menegakkan agamaMu, sesungguhnya kami tak terdaya. Maka kami berserah padaMu untuk bantu kami menegakkan agamaMu

live KULIAH TOK GURU DARI DATARAN ILMU KOTA BAHARU

 

Portal paschabau.net ada menyediakan cara mengira zakat samada zakat pendapatan,perniagaan,emas dan sebagainya. Anda boleh mengira zakat yang sepatutnya dikeluarkan dengan menggunakan kaedah mengira zakat pada pautan kami. Sila klick dan anda masukkan maklumat yang anda ada dan dapatkan jumlah zakat yang harus dibayar. Hubungi adminstrator paschabau.net atau Tn Hj Nordin  012-6270843 sekiranya anda tidak tahu kepada siapa anda hendak  berzakat.

SELAMAT MENUNAIKAN ZAKAT

IKLAN PAS CHABAU

KERJA-KERJA BESI
Anda Ingin memasang pintu besi,pagar besi ,Gril,owning dan lain-lain yang berkaitan dengan besi ? sila hubung En Roslan b. Bahari (Orang Besi  Chabau )di talian 0172657596 . Harga sangat berpatutan
PERKHIDMATAN
Jualbeli tanah,tolak dan bersihkan kebun,pagar memagar,cat mengecat,dan lain-lain.Sika hubungi Sdr Shamsudin 0123016576

PEMASANGAN ALUMINIUM

KERJA-KERJA ALUMINIUM KERJA-KERJA ALUMINIUM

Syarikat Hafiz Bersaudara ada menyediakan perkhidmatan pemasangan aluminium seperti tingkap,pintu,kabinet dapur dan lain-lain. Anda boleh hubungi Hafiz/Faizal di talian 012-6897451 Kg Chin Chin  77000 Jasin Melaka.

Kira Zakat Pendapatan

video hari ini

Get the Flash Player to see this player.

PAS CHABAU MAJU !

Maklumat PAS Cawangan Chabau

1. Pusat Asuhan Tunas Islam (Pasti Assyakirin Chabau) ingin membina bangunan tambahan untuk murid-murid 4 tahun untuk sesi 2015. Oleh yang demikian anda yang ingin menyumbang boleh memberi sumbangan melalui guru pasti,setiausaha atau pengerusi Pasti Tuan Haji Shamsudin. Semoga sumbangan anda diberkati Allah.

2. Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI Assyakirin Chabau) kini membuka pendaftaran sesi pembelajan 2014 kepada orang ramai untuk anak-anak yang berumur 4,5 dan 6 tahun . Pendaftaran boleh dibuat melalui guru Pasti Puan Rajeah atau setiausaha Pasti. Sila daftar awal kerana tempat adalah terhad.

3. Anda yang dahagakan ilmu agama boleh bersama-sama kami di Pusat tarbiah PAS Caw. Chabau di Sempang Bekoh pada hari-hari kulaih yang ditetapkan. Antara ilmu-ilmu yang  boleh dipelajari iaitu ilmu hadith/AlQuran,Tauhid,fekah,serta tasauf. Jadilah masyarakat yang berpengetahuan dan beramal kerana Allah

 

Dapatkan Maklumat Di Sini 2

LAMAN PILIHAN PASCHABAU.NET

teamdsyifajasin.blogspot.com

PEMIMPIN KAMI

SILA SEMAK DAFTAR PEMILIH ANDA DI SINI

http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/


Copyright © 2016 . Hakcipta Terpelihara.
Joomla! ia adalah Perisian Percuma di bawah GNU/GPL License.