PROGRAM BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK PDF Cetak E-mail
  
Rabu, 05 Ogos 2009 12:33

 

CHABAU 5 Ogos-  PAS Cawangan Chabau Baru dalam mesyuaratnya yang baru lalu telah memutuskan untuk meneruskan program Ihya Ramadhan seperti tahun-tahun yang lepas bertempat markas PAS Cawangan Chabau.Acara dimulai dengan sembahyang Terawih yang akan dipimpin oleh seorang hafiz.Selain daripada itu program-program lain seperti tazkirah,bacaan Al-Quran,tahlil perdana dan lain lain aktiviti akan di adakan seperti biasa.

Kuliah-kuliah agama akan diteruskan antaranya Uztaz Razali Jamil Al-Hafiz,Ustaz Kasim Ibrahim,Ustaz Faisol Sheikh Mohamad,dan Ustaz Nordin Ahmad .Ahli-ahli dan para penyokong PAS yang ingin menderma sepanjang bulan Ramadhan bolehlah menyampaikannya melalui Tn Haji Nordin b Hj Yusof atau Tn Hj Shamsudin b  Hj Ali.

Tuan Hj Nordin dalam ucapannya meminta ahli-ahli PAS berusaha bersungguh-sungguh menunaikan ibadat puasa kerana ibadat tersebut hanya sebulan dalam setahun dan fadilatnya sangat besar dengan menghidupkan malam melalui ibadat wajib dan sunat.Di samping itu juga beliau menyarankan supaya banyak menderma untuk diri sendiri  mahupun untuk ibubapa yang telah pergi meninggalkan kita selama-lamanya.Insyallah dengan sumbangan derma yang disampaikan melalui PAS Cawangan Chabau,wang tersebut dapat diagih-agihkan kepada mereka yang sepatutnya menerima serta boleh digunakan untuk memberi sedikit sumbangan kepada para penceramah yang dijemput khas.

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK 

 

Terakhir dikemaskini ( Rabu, 05 Ogos 2009 12:54 )
 

Pengunjung Sejak 2009

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday209
mod_vvisit_counterYesterday798
mod_vvisit_counterThis week1930
mod_vvisit_counterLast week6961
mod_vvisit_counterThis month18727
mod_vvisit_counterLast month47089
mod_vvisit_counterAll2383339

Online (20 minutes ago): 23
Your IP: 54.224.91.246
,
Now is: 2018-06-19 05:14

Info PAS Chabau

IKLAN PAS CAWANGAN CHABAU
Korban Kelompok Pas Chabau 2016
GAMBAR HAIWAN KORBAN | RUKUN SEMBELIHAN
Mereka yang ingin menunaikan ibadat korban untuk tahun ini boleh menghubungi Tuan Hj Nordin di Talian 0126270843
korban kelompok tahun ini RM600 satu bahagian.

MADU LEBAH TUALANG ASLI

madu lebah asli

Dapatkan madu lebah tualang asli pada harga yang sangat istimewa. Hubungi 0104373706 untuk dapatkan maklumat lanjut.

video hari iniGet the Flash Player to see this player.

PAS CHABAU MAJU !

Maklumat PAS Cawangan Chabau

1. Pusat Asuhan Tunas Islam (Pasti Assyakirin Chabau) ingin membina bangunan tambahan untuk murid-murid 4 tahun untuk sesi 2015. Oleh yang demikian anda yang ingin menyumbang boleh memberi sumbangan melalui guru pasti,setiausaha atau pengerusi Pasti Tuan Haji Shamsudin. Semoga sumbangan anda diberkati Allah.

2. Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI Assyakirin Chabau) kini membuka pendaftaran sesi pembelajan 2014 kepada orang ramai untuk anak-anak yang berumur 4,5 dan 6 tahun . Pendaftaran boleh dibuat melalui guru Pasti Puan Rajeah atau setiausaha Pasti. Sila daftar awal kerana tempat adalah terhad.

3. Anda yang dahagakan ilmu agama boleh bersama-sama kami di Pusat tarbiah PAS Caw. Chabau di Sempang Bekoh pada hari-hari kulaih yang ditetapkan. Antara ilmu-ilmu yang  boleh dipelajari iaitu ilmu hadith/AlQuran,Tauhid,fekah,serta tasauf. Jadilah masyarakat yang berpengetahuan dan beramal kerana Allah

 

Dapatkan Maklumat Di Sini 2

LAMAN PILIHAN PASCHABAU.NET

teamdsyifajasin.blogspot.com

PEMIMPIN KAMI

SILA SEMAK DAFTAR PEMILIH ANDA DI SINI

http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/


Copyright © 2018 . Hakcipta Terpelihara.
Joomla! ia adalah Perisian Percuma di bawah GNU/GPL License.