DAP Terima Dana Israel RM1.2Billion – 4 Tahun Tiada Penjelasan Dari Lim Kit Siang Dan Lim Guan Eng PDF Cetak E-mail
  
Ahad, 31 Januari 2016 21:58DAP tiada cara lain untuk membersihkan tuduhan-tuduhan itu melainkan mendakwa Mohamed Razali di mahkamah kerana sudah lebih empat tahun DAP mengelak menjawab tuduhan itu. Tiada penafian yang jelas dari kepimpinan tertinggi DAP.

Berbagai isu dibuka DAP  untuk menutup isu derma RM1.2 billion yang didakwa diterima daripada Israel  untuk pilihanraya umum yang lalu. Pendedahan ini dibuat oleh Mohamad Razali yang merupakan  bekas ahli DAP sendiri.

DAP sekarang didesak untuk mendedahkan butiran penerimaan derma yang cukup banyak itu kepada pengetahuan rakyat. Rakyat sudah tidak mahu bersekongkol dengan sebuah parti yang ada hubungan dengan Israel.

Lim Kit Siang pernah mengatakan akan mengambil tindakan  terhadap Mohamad Razali berhubung dengan pendedahan yang dilakukan mengenai derma yang diterima sebanyak RM1.2billion  tersebut serta beberapa siri latihan yang diterima oleh ahlinya dari MOSAD dalam usaha menguasai politik.

Sebagai  menolak dakwaan ini seharusnya Ahli Parlimen Kulai, Teo Nie Ching  membuat satu laporan polis  agar satu kertas siasatan dikeluarkan untuk mendakwa  Mohamad Razali  dalam isu pertuduhan yang mana  mengaitkan DAP dalam menerima derma  RM1.2 billion dari Israel.

Ia kaedah terbaik Ahli Parlimen Kulai, Teo Nie Ching  untuk mempertahan integriti DAP dan juga Lim Kit Siang serta Lim Guan Eng yang mengetuai parti anak beranak ini  kerana masih terikat dengan tidak memberikan jawapan  dan tindakan terhadap isu yang didakwa.

DAP perlu menjawab di atas dakwaan telah ditawarkan dana RM1.2 billion (USD300 juta) dari pihak Israel sekiranya dapat menawan Putrajaya pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU 13).

Desakan itu dibuat oleh Pengarah Pusat Penyelidikan PAS pusat, Dr. Mohd. Zuhdi Marzuki.Dr Mohd Zuhdi berkata dakwaan itu telah dibuat oleh bekas pegawai khas Ketua Menteri Pulau Pinang, Mohamed Razali Abd Rahman.

Dakwaan yang dilontarkan oleh Mohamed Razali tentang hubungan DAP dan Israel ini lebih serius, malah apa yang didedahkan itu lebih mengancam keselamatan negara dan sensitiviti umat Islam di Malaysia.

Mohamed Razali melontar tiga dakwaan serius yang sehingga hari ini tiada penafian yang jelas dari DAP. Tiga dakwaan tersebut termasuk DAP didakwa ditawarkan dana PRU Ke-13 sebanyak USD300 juta (RM1.2 billion) oleh Israel ( satu kenyataan media )

Sehingga kini diantara dakwaan yang telah dil;ontarkan kepada DAP ialag bagaimana seramai 17 orang dari ahli DAP telah dilatih oleh pakar perisikan Israel untuk menjadi pakar strategi kerana beliau antara yang menjalani latihan tersebut.

Justeru, kata beliau, DAP tiada cara lain untuk membersihkan tuduhan-tuduhan itu melainkan mendakwa Mohamed Razali di mahkamah kerana sudah lebih empat tahun DAP mengelak menjawab tuduhan itu. Tiada penafian yang jelas dari kepimpinan tertinggi DAP.

Kegagalan DAP menafikan dakwaan tersebut akan menyebabkan persoalan tentang hubungan DAP dan Israel masih tidak terjawab.

 
PAS TANDING 13 KERUSI DI SERAWAK PDF Cetak E-mail
  
Ahad, 31 Januari 2016 19:25

KUCHING: PAS akan meletakkan calon di 11 kerusi pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Sarawak dan bersedia menentang mana-mana calon termasuk daripada DAP, kata pengarah Pilihan Raya PAS Datuk Mustafa Ali.
Beliau berkata sembilan daripada kerusi itu merupakan kawasan lama Dewan Undangan Negeri (DUN) Sarawak, manakala baki dua lagi kerusi merupakan kawasan baharu Persempadanan Semula Bahagian Pilihan Raya Persekutuan dan Negeri bagi Sarawak yang menyaksikan pertambahan 11 kerusi DUN di negeri ini.
Katanya keputusan PAS untuk bertanding di 11 kerusi tersebut juga telah dibincangkan bersama PKR kerana PAS masih mempunyai hubungan dengan parti itu dan tiada perbincangan diadakan dengan DAP.
Baca Lagi...
 
BIADAPNYA AZIZ BARI PDF Cetak E-mail
  
Ahad, 31 Januari 2016 19:21

Polemik kerjasama Umno-PAS terus menjadi bualan dan perbahasan sehingga hari ini.

Walau pun telah berkali-kali pihak PAS menjelaskan dan memberikan pendirian namun ianya terus dinyanyi dan didendangkan seakan kerjasama itu sedang menuju ke arah penyatuan politik antara Umno dan PAS.
Nyatalah betapa polemik ini mahu dimainkan oleh sesetengah pihak bagi menggambarkan bahawa PAS telah jatuh melutut ke kaki Umno. Jika mereka berjaya memutar-belitkan kerjasama ini sedemikian rupa, maka rakyat dan para pengundi pada perkiraan mereka pasti akan menolak PAS dalam PRU akan datang.

Baca Lagi...
 
SIAPA NAK BERGABUNG DENGAN UMNO ....PERGILAH ! PDF Cetak E-mail
  
Rabu, 23 Disember 2015 08:03

SHAH ALAM - Pas menegaskan mana-mana individu dalam parti itu yang teringin bergabung dengan Umno supaya meninggalkan Pas.

Naib Presidennya, Idris Ahmad berkata, Pas pernah kehilangan ramai tokoh besar yang lari bersama Umno.

“Jika ada individu yang hendak bergabung dan teringin dengan Umno, maka individu itu sahaja yang pergi.

“Pas pernah kehilangan Pengasas Pas, Ahmad Fuad Hassan, Datuk Asri Muda, Naib Presiden, Datuk Nakhaei Ahmad, Hasan Adli, Setiausaha Agung, Osman Abdullah dan banyak lagi tokoh. Persoalannya adakah Pas lemah?

"Pas tetap hebat, kerana dasar, bukan kerana individu. Siapa pun boleh pergi, Insya-ALLAH Pas berdiri gagah,” katanya dalam satu kenyataan, semalam.

Menurutnya, Pas mempunyai organisasi daripada peringkat majlis syura, AJK Pas Pusat, dan muktamar.

“Heboh di peringkat media sosial dan media perdana, Pas hendak bergabung dengan Umno. Ingin saya tegaskan pandangan peribadi tidak boleh dipakai,” katanya.

Beliau berkata, ahli Pas juga perlu mendapatkan maklumat secara terus daripada pimpinan yang bercakap atas kapasiti keputusan parti, bukan pandangan peribadi.

“Ahli Pas perlu hadir ke program dan dialog bersama pemimpin Pas.

“Jangan jadikan media perdana, media sosial, hatta media alternatif, mereka ada agenda yang tersendiri untuk memadam cahaya perjuangan Pas,” katanya.

 
Bagaimana Jika PAS Umum PKR Tiada Pengaruh Di Terengganu ? – Ustaz Saiful PDF Cetak E-mail
  
Rabu, 23 Disember 2015 07:48


Pesuruhjaya PAS Terengganu Ustaz Saiful Bahari Mamat bertanya apa perasaan PKR jika PAS negeri membuat pengumuman bahawa parti keadilan itu tidak mempunyai pengaruh di Negeri Terengganu.

Pertanyaan itu dilontarkan sebagai membidas kenyataan Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail semalam yang mendakwa PAS tiada pengaruh di Sarawak.

“Kalau PAS Terengganu umum juga seperti ini, apa perasaan rakan tahaluf (PKR) ?,” soal Ustaz Saiful dalam Facebooknyahari ini.
Baca Lagi...
 
Kesian Cybertropper AMANAH, Jadi Manusia “Muflis” PDF Cetak E-mail
  
Rabu, 23 Disember 2015 07:42


Makin hari makin rancak cybertropper parti serpihan PAS, AMANAH menyerang PAS. Jika kita lawati facebook mereka atau berada dalam kumpulan Telegram atau Whatsapp yang didokongi mereka ini, kita akan dapaati setiap masa posting yang terima adalah memburukkan PAS.

Kerja mereka lebih giat daripada kerja UMNO menyerang PAS. Malah UMNO boleh berdiaam diri buat seketika untuk berperang sesama sendiri kerana dah ada proxynya AMANAH untuk serang PAS.
Sebahagian besar serangan adalah berbentuk fitnah yang cipta semata-mata untuk memburukkan PAS atau pimpinan PAS. Mereka ini seolah-olah hilang padoman agama. Mereka telah lupa akan pesanan Rasulullah s.a.w tentang manusia yang muflis di akhirat nanti.

Apabila seorang penguna internet menyebarkan informasi dan ilmu yang bermanfaat untuk dikongsikan bersama dengan penguna internet yang lain, disitu terbuka ruang kebaikan dan pahala disisi Allah SWT. Satu butang di klik sahaja boleh dikongsikan bersama ratusan ribu pengguna diseluruh dunia. Inilah kelebihan dunia alam siber yang dicipta oleh manusia. Di zaman tahun 80 an atau 70 an keadaan seperti ini tidak pernah dirasai oleh generasi masa itu, kerana penggunaan talipon bimbit, komputer, internet dan sistem satilet jarang digunakan. Perhubungan masa itu banyak menggunakan surat menyurat atau perjumpaan secara fizikal. Penyampaian maklumat hanya bergantung kepada surat akhbar, radio dan television. Manakala ilmu pula di perolehi melalui kuliah di masjid atau membaca buku-buku sahaja.

Terakhir dikemaskini ( Rabu, 23 Disember 2015 07:44 )
Baca Lagi...
 
Sayangnya Apek Kiang padavPan PDF Cetak E-mail
  
Khamis, 17 Disember 2015 00:08
Kepercayaan dan keyakinan Lim Kit Siang terhadap PAN tidak pernah pudar. Walaupun parti yang diilham dan dilahirkannya itu kebelakangan ini sudah semakin “suam-suam sejuk” namun beliau tetap tidak pernah putus asa dan masih terus bersungguh mempromosinya.
Barangkali usia semakin memamah kemampuan dan kebijaksanaan politiknya, tetapi oleh kerana telah terlanjur suka tak suka Kt Siang terpaksa melalui apa cara sekalipun “menjual” PAN kepada rakyat Malaysia.
Baca Lagi...
 
DENGAN ALLAH PUN DIA KHIANAT ...INIKAN PULK DENGAN PAS PDF Cetak E-mail
  
Jumaat, 13 November 2015 20:14

Khalid Samad berkata dia merasa aneh bahawa PAS tidak melihat keperluan untuk parti-parti yang membentuk kerajaan negeri untuk mempunyai perjanjian antara mereka tentang apa yang mereka persetujui bersama.

Katanya lagi, mereka yang bersama kerajaan negeri Selangor akan memahami keperluan untuk perjanjian seperti yang dicadangkan oleh AMANAH dan menjelaskan kepada mereka yang jahil.


Keengganan PAS untuk bekerjasama dengan AMANAH dan DAP membayangkan bahawa parti itu mengutamakan agenda politik daripada menjadi kerajaan yang cekap dan berkhidmat dengan berkesan untuk rakyat, katanya.

Parti AMANAH adalah daripada mereka yang mengkhianati perjuangan Islam. Yang mengkhianati sumpah setia dan janji dengan Allah s.w.t. Mereka mempermainkan sumpah baiah dengan kifarah memberi makan 10 orang fakir miskin.

Adakah orang seperti ini boleh dipengang janjinya??

Entah-entah selepas berjanji dia ingkar kemudian diberikan makan kepada 10 orang fakir miskin BERANI KAMBING.

Pilihan raya nanti rakyat Selangor akan di kencing oleh puak-puak AMANAH ini. Selepas dijanjikan sesuatu kemudian rakyat diajak makan BERANI KAMBING. Bila rakyat tanya mana projek pembinaan untuk rakyat, mereka akan jawab kami dan batal janji tersebut. Yang kamu makan BERANI KAMBING tu adalah pembatalan janjilah!!

Tindakan Tuan Ibrahim Tuan Man menolak dan menjawab tiada keperluan PAS untuk menerima cadangan AMANAH adalah sangat tepat.

PENGKHIANAT tidak sekali-kali diberi muka atas apa yang telah dikhianati. Apatah lagi mereka adalah pengkhinat perjuangan Islam yang telah melanggar sumpah setia kepada Allah s.w.t.

Mereka yang menyokong dan bersama dengan pengkhianat juga sudah pasti akan mendapat saham yang sama dan bertanggungjawab dengan Allah atas apa yang disokong.

Mereka ini tidak boleh dibawa berunding dan bicara. Mereka lebih jahat daripada musuh kerana mereka adalah gunting dalam lipatan, duri dalam daging yang akan merobek PAS daripada sekecil-kecilnya sehingga sebesar-besarnya.

 
Siapa1 Pembohong dan pengkhianat dalam Pakatan Rakyat PDF Cetak E-mail
  
Jumaat, 13 November 2015 01:40

DARI SEKUTU KUAT MENJADI SETERU KETAT ... EMPAT PERISTIWA BESAR YANG MENYEBABKAN PAS DAN DAP BERSENGKETA.

 

Oleh : Lim Sian See

 

Satu setengah tahun lepas, PAS merupakan penyokong kuat Pakatan Rakyat yang sudah berkubur sekarang.

 

PAS sentiasa memenuhi janji mereka untuk berpakat dengan PKR dan DAP dan sentiasa menggerakkan jentera mereka yang besar untuk menyokong perhimpunan dan acara anjuran Pakatan.

 

Terima hakikat PAS mungkin bukan yang genius dalam hal berkaitan polisi pembangunan ekonomi tetapi sebagai sebuah parti berlandaskan agama, mereka dilihat sentiasa cuba untuk berpegang dengan prinsip mereka.

 

Jadi, bagaimana kerjasama ini boleh gagal begitu pantas dan mengapa PAS begitu keras dengan DAP sekarang? ... JOM TERJAH!!!

Baca Lagi...
 
<< Mula < Sblm 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seterusnya > Tamat >>


Daftar MasukPengunjung Online sekarang

Kami ada 57 tetamu online

Pengunjung Sejak 2009

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday385
mod_vvisit_counterYesterday737
mod_vvisit_counterThis week3485
mod_vvisit_counterLast week6394
mod_vvisit_counterThis month20648
mod_vvisit_counterLast month28733
mod_vvisit_counterAll2116277

Online (20 minutes ago): 12
Your IP: 54.156.93.60
,
Now is: 2017-09-21 15:02

Demi MasaInfo PAS Chabau

IKLAN PAS CAWANGAN CHABAU
Korban Kelompok Pas Chabau 2016
GAMBAR HAIWAN KORBAN | RUKUN SEMBELIHAN
Mereka yang ingin menunaikan ibadat korban untuk tahun ini boleh menghubungi Tuan Hj Nordin di Talian 0126270843
korban kelompok tahun ini RM600 satu bahagian.

MADU LEBAH TUALANG ASLI

madu lebah asli

Dapatkan madu lebah tualang asli pada harga yang sangat istimewa. Hubungi 0104373706 untuk dapatkan maklumat lanjut.

Info Ringkas

BANGKIT ISLAM
Ahad, 13 September 2009
LIKE @[112140085517515:274:Dewan Ulamak PAS Pusat]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


KHALID MARSHAL
Ahad, 13 September 2009

 

Foto
Suka


UNDILAH PAS
Isnin, 14 September 2009

Selamat mengundi PAS! Pesanan daripada team Markaz FB!


HIMPUNAN RAKYAT
Selasa, 17 Mei 2011

Sharoni Selamat's photo.

LANTAKLAH NAIK BANYAK MANA PUN !!

 


ubah
Selasa, 17 Mei 2011

Foto


PEMIMPIN YANG DISANJUNGI
Selasa, 17 Mei 2011

 


kami ahli pas
Selasa, 17 Mei 2011
Ingat Pesan Ini..ini kalilah

apa kata pemimpin
Rabu, 18 Mei 2011


bangga jadi pemuda pas
Ahad, 03 Julai 2011


Aku BANGGA jadi PEMUDA PAS

DAFTARLAH SEGERA SEBAGAI AHLI PAS CAWANGAN CHABAU


video hari iniGet the Flash Player to see this player.

PAS CHABAU MAJU !

Maklumat PAS Cawangan Chabau

1. Pusat Asuhan Tunas Islam (Pasti Assyakirin Chabau) ingin membina bangunan tambahan untuk murid-murid 4 tahun untuk sesi 2015. Oleh yang demikian anda yang ingin menyumbang boleh memberi sumbangan melalui guru pasti,setiausaha atau pengerusi Pasti Tuan Haji Shamsudin. Semoga sumbangan anda diberkati Allah.

2. Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI Assyakirin Chabau) kini membuka pendaftaran sesi pembelajan 2014 kepada orang ramai untuk anak-anak yang berumur 4,5 dan 6 tahun . Pendaftaran boleh dibuat melalui guru Pasti Puan Rajeah atau setiausaha Pasti. Sila daftar awal kerana tempat adalah terhad.

3. Anda yang dahagakan ilmu agama boleh bersama-sama kami di Pusat tarbiah PAS Caw. Chabau di Sempang Bekoh pada hari-hari kulaih yang ditetapkan. Antara ilmu-ilmu yang  boleh dipelajari iaitu ilmu hadith/AlQuran,Tauhid,fekah,serta tasauf. Jadilah masyarakat yang berpengetahuan dan beramal kerana Allah

 

Dapatkan Maklumat Di Sini 2

LAMAN PILIHAN PASCHABAU.NET

teamdsyifajasin.blogspot.com

PEMIMPIN KAMI

SILA SEMAK DAFTAR PEMILIH ANDA DI SINI

http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/


Copyright © 2017 . Hakcipta Terpelihara.
Joomla! ia adalah Perisian Percuma di bawah GNU/GPL License.