Parti PAN Kelirukan Bukan Islam Antara Berbuka Puasa dan Hudud PDF Cetak E-mail
  
Rabu, 29 Jun 2016 11:38Suhaizan Kayat ada "share post" artikel MalaysiaDateline dalam facebooknya. Saya cuba membaca apa yang hendak disampaikan oleh Suhaizan, jolokan "Maslan versi parti PAN" ini.

Artikel A Shukur Harun yang kini menjadi ahli PAN Kelana Jaya. Shukur ada menulis.

Majlis Iftar (berbuka puasa) Masjid Al-Falah, USJ Subang Jaya, Selangor menggambarkan keharmonian kaum, di mana turut hadir Speaker Dewan Undangan Selangor, Hannah Yeoh dan Ahli Parlimen Kelana Jaya, Wong Chen.
Hannah Yeoh merupakan Adun Subang Jaya dari DAP, sementara Wong Chen dari PKR.

Hannah memberitahu, dia terharu dapat meraikan majlis berbuka puasa ini kerana dapat bertemu ramai masyarakat Islam di kawasannya.

Majlis seperti ini, katanya, wajar digalakkan kerana dapat membina saling pengertian antara kaum.
Pendapat yang sama disuarakan oleh Wong Cheng.

Sangat malang bagi parti PAN yang merasakan hadirnya bukan Islam berbuka puasa itu sudah memadai bahawa orang bukan Islam sudah menerima Islam sebagai suatu teleransi agama.

Baca Lagi...
 
PAN ? HUH... PDF Cetak E-mail
  
Rabu, 29 Jun 2016 11:34

 
PAN BERPOTENSI UNTUK BUNGKUS !! PDF Cetak E-mail
  
Rabu, 29 Jun 2016 11:31

Pengarah Eksekutif Ilham Centre, Hisomuddin Bakar juga berkata parti PAN ada potensi, sekiranya? disokong oleh rakan-rakan dalam Pakatan Harapan dalam forum dengan PSM mengenai masa depan Pembangkang untuk PRU-14 di mana dalam forum berkenaan parti PAN menjadi serangan hebat daripada ahli Jawatankuasa Kerja Pusat PSM, S Arutchelvan.

Hisomuddin memetik kempen parti yang baru ditubuhkan itu di kedua-dua PRK, yang menerima banyak bantuan dari DAP di Sungai Besar dan Kuala Kangsar.

Kempen tersebut, katanya, masih ada kelemahannya, tetapi lebih lebih baik daripada apa yang berlaku semasa pilihan raya negeri Sarawak, di mana setiap parti pembangkang seolah-olah berkempen secara bersendirian.

Saya setuju dengan Hisomuddin, memang ada dua situasi di Sarawak dan Di 2 PRK kerana di Sarawak DAP bertanding di situ dan jentara pilihanraya DAP terpaksa bekerja dibanyak tempat maka tak mungkin DAP akan bantu PAN.

Manakala di Kuala Kangsar dan Sungai Besar, DAP tak bertanding jadi tak hairanlah DAP bekerja dan semua jenteranya akan berkumpul sepnuhnya hampir 100% membantu parti PAN.

Cuba bayangkan kalau PRU-14 nanti adakah DAP akan berikan bantuan sepenuhnya atau akan jadi seperti di Sarawak, masing-masing dengan kerja masing.

Semasa itu adalah parti PAN mampu untuk menjadi seperti di Kuala Kangsar dan Sungai Besar?

Itu tak termasuk lagi jentera parti PAN yang ada di Kuala Kangsar dan Sungai Besar datang daripada seluruh Malaysia. Tapi jika PRU-14 nanti masing-masing ada kawasan masing-masing. Takkan Mat Sabu nak pergi ke Kuala Kangsar melainkan sekali lagi Mat Sabu tak layak bertanding seperti di Kuala Selangor.

Begitu juga dengan Salahuddin Ayub takkan dia nak tinggalkan Johor.

Habis siapa lagi yang tinggal?

Adakah PAN mampu mempunyai pekerja parti untuk PRU-14 nanti. Cukup ke bilangan PARCAnya, Cukup ke polling agent dan counting Agentnya??

Saya rasa masa itu puak-puak PAN akan kenal langit tinggi dan rendah. Masa itu Khalid Samad tak lagi berani nak jumpa microfon.

Seperti kata Hisomuddin PAN akan berjaya jika ada bantuan. Jika Boss besarnya DAP pun sibuk dengan hal diri sendiri, maka PAN akan terbungkus..

 
Dulu DAP Tak Tentang Hudud, Tapi Bila Berkawan Dengan GHB (PAN) DAP Mula Tentang Hudud PDF Cetak E-mail
  
Ahad, 26 Jun 2016 07:4427 Jun 2012 Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng 'dihujani' pelbagai persoalan berkaitan pendirian dan sikap parti itu terhadap isu hudud yang menjadi perjuangan parti rakannya PAS dalam Pakatan Rakyat pada Majlis Wacana II "Benarkan Dasar DAP Mengacam Islam" anjuran akhbar web berbahasa Melayu DAP Roketkini .

Dalam program wacana itu, sesi soal-jawab menjadi panas apabila peserta Melayu yang rata-rata muda bangkit bertanyakan isu hudud kepadanya.


"PAS ada pendirian, DAP ada pendirian. Tetapi ia tidak menghalang kerjasama dalam isu yang lebih besar," katanya.

Baca Lagi...
 
Masih Ingat Serangan The Malaysian Insider Kepada TSKI dan Presiden PAS? PDF Cetak E-mail
  
Selasa, 21 Jun 2016 12:04

Semalam bekas ketua pegawai eksekutif dan editor Jahabar Sadiq dan bekas editor Bahasa Melayu Amin Shah Iskandar mengaku?artikel dalam The Malaysia Insider (TMI) berdasarkan khabar angin, dan membuat akujanji tidak akan mengulangi tuduhan itu lagi.

Cara mereka bergerak ialah "Lepas FITNAH, kamu aibkan dia.. Kamu hina dia.. Kamu caci maki dia.. Kamu jaja FITNAH merata burukkan dia... dan geng Kamu PECAT dia.. geng Kamu ROMPAK jawatan dia.."

TMI ini dulunya ada Dr Zulkefly Ahmad (sekarang ini bahagian strategik parti PAN), Zul Sulong (yang banyak membocorkan maklumat dalam PAS) dan penulis-penulis yang bekerja untuk memburuk kepimpinan Islam dalam PAS selain daripada dua orang yang disebutkan.

Perna di dedahkan oleh AbuYa dan disiarkan dalam laman TranungKite (TKO) mengenai perancangan jahat mereka.

AbuYa menulis pada laman TKO, 11 September 2014 mengenai perancangan Jahat kumpulan dalam PAS (yang dipercayai didalangi oleh 2 kumpulan termasuk dari IKRAM/IRC) untuk menubuhkan parti baru.

AbuYa mendedahkan bahawa perancangan ini dibawa melalui gerakan NGO yang baru ditubuhkan iaitu PASMA.

Baca Lagi...
 
Ini Bukti Politik Kuda, Dedak & Tidak Matang.. PDF Cetak E-mail
  
Khamis, 16 Jun 2016 09:14Politik Kuda

Yang masuk bertanding seorang jer. Yang pengundi nak dengar ucapan calon. Yang pengundi nak tahu apa manifesto atau perancangan calon. Tapi yang jadi heran bila berderet orang lain sibuk nak bercakap jugak. Inilah yang kita dapat lihat dalam semua sesi ceramah kempen pembangkang terutama kempen calon PAN.

Sepatutnya pemimpin PAN sendiri yang memberi ceramah kempen untuk calon partinya sendiri tapi ini tidak berlaku. Banyak ceramah calon PAN akan didominasi oleh pemimpin DAP yang akan hadir memberi ucapan dalam ceramah. Apa sudah tiada lagi pemimpin dalam PAN yang boleh berucap atau berkempen. Apa sudah tiada lagi pemimpin PAN yang boleh bercakap bagi mewakili calon dari parti sendiri hingga terpaksa menyerahkan mikrofon kepad pemimpin DAP untuk berucap.

"Sudah terang lagi bersuluh", sudah jelas dan terang permainan DAP memperkudakan PAn sebagai?"kuda tunggangan politik"?mereka.

Baca Lagi...
 
Pilihan Raya Kecil: Limpahan Projek Maggi Untukkan Rakyat PDF Cetak E-mail
  
Rabu, 15 Jun 2016 08:36

KUALA KANGSAR: Rasuah politik menerusi pemberian material, janji manis peruntukan dan projek 'mi segera' terus menjadi rutin kempen BN sebagai umpan menarik undi setiap kali pilihan raya.

Begitu juga penggunaan jentera kerajaan melibatkan pelbagai jabatan dan agensi yang dikerah bagi meraih sokongan kepada BN.

Perkara sama juga sedang giat berlaku di PRK P.067 Kuala Kangsar menyaksikan BN terpaksa berhempas pulas untuk mempertahankan kerusi tradisinya.

Terbaru, Perdana Menteri, Dato' Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak sendiri terpaksa turun mengumumkan pemberian bantuan khas RM500 kepada penoreh getah.

Pemberian secara 'one off' itu melibatkan peruntukan sebanyak RM194 juta yang akan dibayar menerusi RISDA kepada para penoreh di Kuala Kangsar.

Najib juga meluluskan serta merta RM43.5 juta bagi pembinaan Jambatan Manong yang akan menghubungkan Kampung Seberang Manong dan Pekan Manong.

Pembinaan jambatan itu telah menjadi janji BN sejak beberapa PRU lalu, namun hingga kini tidak pernah menjadi kenyataan.

Pada ketika ini lebih 2,000 penduduk di situ terpaksa menempuh perjalanan kira-kira 50 kilometer atau menyeberang dengan bot sebagai alternatif.

Turut diumumkan kerajaan ialah peruntukan RM2 juta kepada Hospital Kuala Kangsar untuk meningkatkan kemudahan dan peralatan.

Tinjauan di seluruh parlimen ini mendapati banyak jalan utama dan jalan kampung yang telah diturap tar sejak diisytiharkan kekosongan kerusi Kuala Kangsar awal Mei lalu.

Malah, pada ketika ini masih didapati banyak jentera berat pembuat jalan masih melakukan kerja-kerja penurapan.

Selain itu juga, beberapa infrastruktur awam, termasuk kediaman, kedai-kedai dan masjid sedang dibaiki atau diselenggara kontraktor berkaitan.

Malah, kelihatan Timbalan Perdana Menteri serta Menteri-menteri turun mengadakan pelbagai program dan penyerahan intensif kepada penduduk.

Para pengundi diseru bersikap bijak dengan mengambil peluang dari pelbagai lambakan pemberian tersebut dan mengajukan permintaan, tetapi mengundi calon PAS yang akan membawa suara mereka secara konsisten ke Parlimen.

 
Langkah DAP Langkah Dajjal PDF Cetak E-mail
  
Rabu, 15 Jun 2016 08:31

Perdaya Umat Islam Dengan Janji Kesesatan

Hubungan DAP dengan anasir Dajjal bukanlah tuduhan melulu tetapi banyak bukti yang menunjukkan perkara tersebut. Adalah amat penting bagi umat Islam untuk menyedari hal ini sebelum terlambat. Amat mengejutkan ramai umat Islam termakan janji-janji palsu yang ditaburkan oleh DAP melalui rangkaian media dan propaganda yang dilakukan secara tersusun. Mereka percaya dengan janji DAP yang dapat memberikan kemakmuran dan keadilan dengan syarat menolak syariat Islam.Padahal janji Allah kemakmuran dan keadilan hanyalah dapat dicapai dengan mengamalkan syariat Islam sepenuhnya seperti yang dibawa oleh Rasul yang mulia Nabi Muhammad saw.

Allah yang menurunkan Kitab Suci dengan membawa kebenaran, dan menurunkan keterangan yang menjadi neraca keadilan. Dan apa jalannya engkau dapat mengetahui? Boleh jadi hari kiamat itu sudah hampir (masa datangnya).
(Asy-Syuura 42:17)
Sesungguhnya Kami telah mengutus rasul-rasul Kami dengan membawa bukti-bukti yang nyata dan telah Kami turunkan bersama mereka Al-Kitab dan neraca (keadilan) supaya manusia dapat melaksanakan keadilan.
(Al-Hadid: 25)
Baca Lagi...
 
Budaya politik matang dan sejahtera, Itu Pendekatan PAS Kini Setelah Golongan PAN Keluar PDF Cetak E-mail
  
Rabu, 15 Jun 2016 08:29KOTA BHARU - Benarkah Pas kini berbeza? Apabila pemimpin Pas tampil berpakaian baju Melayu, lengkap bersamping, bertanjak dan berkeris semasa muktamar tahunan di Kota Baharu baru-baru ini, banyak kalangan tertanya-tanya mengenai perubahan parti Islam itu.

"Pas dah buang tabiat...," lantas komen dalam satu blog yang melihatnya sebagai suatu yang luar biasa dalam sejarah muktamar Pas, yang lazimnya pemimpin parti tampil dengan imej berkopiah, berjubah dan berserban.

Ketika ditanya pada sidang akhbar, Timbalan Presiden Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man menjelaskan bahawa ia adalah pendekatan dan idea baharu daripada Dewan Pemuda Pas dan tidak mustahil mereka akan mengenakan pakaian kaum-kaum lain pada tahun depan.

Juga menarik perhatian ialah apabila Presiden parti Datuk Seri Abdul Hadi Awang menggunakan sebilah keris gergasi untuk memotong pulut kuning. Keris tersebut diarak masuk ke dalam dewan oleh sekumpulan 'hulubalang' sehingga ke atas pentas sebelum diserahkan kepada Abdul Hadi.

Baca Lagi...
 
<< Mula < Sblm 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seterusnya > Tamat >>


Daftar MasukPengunjung Online sekarang

Kami ada 38 tetamu online

Pengunjung Sejak 2009

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday385
mod_vvisit_counterYesterday737
mod_vvisit_counterThis week3485
mod_vvisit_counterLast week6394
mod_vvisit_counterThis month20648
mod_vvisit_counterLast month28733
mod_vvisit_counterAll2116277

Online (20 minutes ago): 12
Your IP: 54.156.93.60
,
Now is: 2017-09-21 15:01

Demi MasaInfo PAS Chabau

IKLAN PAS CAWANGAN CHABAU
Korban Kelompok Pas Chabau 2016
GAMBAR HAIWAN KORBAN | RUKUN SEMBELIHAN
Mereka yang ingin menunaikan ibadat korban untuk tahun ini boleh menghubungi Tuan Hj Nordin di Talian 0126270843
korban kelompok tahun ini RM600 satu bahagian.

MADU LEBAH TUALANG ASLI

madu lebah asli

Dapatkan madu lebah tualang asli pada harga yang sangat istimewa. Hubungi 0104373706 untuk dapatkan maklumat lanjut.

Info Ringkas

BANGKIT ISLAM
Ahad, 13 September 2009
LIKE @[112140085517515:274:Dewan Ulamak PAS Pusat]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


KHALID MARSHAL
Ahad, 13 September 2009

 

Foto
Suka


UNDILAH PAS
Isnin, 14 September 2009

Selamat mengundi PAS! Pesanan daripada team Markaz FB!


HIMPUNAN RAKYAT
Selasa, 17 Mei 2011

Sharoni Selamat's photo.

LANTAKLAH NAIK BANYAK MANA PUN !!

 


ubah
Selasa, 17 Mei 2011

Foto


PEMIMPIN YANG DISANJUNGI
Selasa, 17 Mei 2011

 


kami ahli pas
Selasa, 17 Mei 2011
Ingat Pesan Ini..ini kalilah

apa kata pemimpin
Rabu, 18 Mei 2011


bangga jadi pemuda pas
Ahad, 03 Julai 2011


Aku BANGGA jadi PEMUDA PAS

DAFTARLAH SEGERA SEBAGAI AHLI PAS CAWANGAN CHABAU


video hari iniGet the Flash Player to see this player.

PAS CHABAU MAJU !

Maklumat PAS Cawangan Chabau

1. Pusat Asuhan Tunas Islam (Pasti Assyakirin Chabau) ingin membina bangunan tambahan untuk murid-murid 4 tahun untuk sesi 2015. Oleh yang demikian anda yang ingin menyumbang boleh memberi sumbangan melalui guru pasti,setiausaha atau pengerusi Pasti Tuan Haji Shamsudin. Semoga sumbangan anda diberkati Allah.

2. Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI Assyakirin Chabau) kini membuka pendaftaran sesi pembelajan 2014 kepada orang ramai untuk anak-anak yang berumur 4,5 dan 6 tahun . Pendaftaran boleh dibuat melalui guru Pasti Puan Rajeah atau setiausaha Pasti. Sila daftar awal kerana tempat adalah terhad.

3. Anda yang dahagakan ilmu agama boleh bersama-sama kami di Pusat tarbiah PAS Caw. Chabau di Sempang Bekoh pada hari-hari kulaih yang ditetapkan. Antara ilmu-ilmu yang  boleh dipelajari iaitu ilmu hadith/AlQuran,Tauhid,fekah,serta tasauf. Jadilah masyarakat yang berpengetahuan dan beramal kerana Allah

 

Dapatkan Maklumat Di Sini 2

LAMAN PILIHAN PASCHABAU.NET

teamdsyifajasin.blogspot.com

PEMIMPIN KAMI

SILA SEMAK DAFTAR PEMILIH ANDA DI SINI

http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/


Copyright © 2017 . Hakcipta Terpelihara.
Joomla! ia adalah Perisian Percuma di bawah GNU/GPL License.